GÜNDEM

YEŞİLAY, ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE VELİLERE ULAŞIYOR

Yeşilay Batman Şube Başkanı Şehmuz Yılmaz, ailelere ve öğrencilere önerilerde bulundu.

YEŞİLAY, ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE VELİLERE ULAŞIYOR
17-09-2018 20:01
Google News

Yılmaz “Araştırmalara göre Türkiye'de tütün ürünleri kullanmaya başlayanların yüzde 21,6’sı merak, yüzde 29,1'i arkadaş, 29,7'si ise özentiyi gerekçe gösteriyor. Okulların açıldığı günler sosyalleşme baskısı nedeniyle öğrencilerde duygu değişimleri yoğundur. Bu yüzden anne babalar, çocuklarını okula başladıkları ilk günlerde biraz daha yakından takip etmeli” dedi.

32 BİN REHBER ÖĞRETMEN, TBM UYGULAYICI EĞİTİMİ ALDI

Yeşilay’ın okullardaki uygulamalarıyla ilgili bilgiler veren Yılmaz, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM), Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM) ve Benim Kulübüm Yeşilay projeleri hakkında “TBM, Türkiye’nin ilk ve tek okul temelli önleme programıdır. Pedagojik bir yaklaşımla, farklı yaş gruplarına farklı modüllerde geliştirilmiştir. TBM eğitimlerine tüm rehber öğretmenlerin ulaşması hedefimizi bu yıl gerçekleştirdik. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 32.872 rehber öğretmen TBM eğitimi aldı. 2014’ten beri rehber öğretmenler aracılığıyla ile 13 milyon öğrenci ve 2 milyon veliye ulaşıldı” dedi.

YEŞİLAY KULÜPLERİ CANLANIYOR

Yeşilay'ı bugüne taşıyan ve Yeşilay kollarını canlandırmak için hayata geçirilen Benim Kulübüm Yeşilay projesi hakkında da bilgi veren Yılmaz “Proje kapsamında yetiştirdiğimiz gönüllü Genç Yeşilay Liderleri ile birlikte bugüne kadar 31 şehirdeki Yeşilay Şubeleri vasıtasıyla, 100 okulda gerçekleştirilen etkinliklerle 9 bin öğrenciye ulaştık. Bu eğitim yılıyla birlikte projemiz tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılacak” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete