HALKIN SESİ

YEŞİLTEPE, İLUH’UN ISLAHINI BEKLİYOR

Her hafta bir mahallede gerçekleştirdiğimiz “Mahallenin Muhtarları” köşemiz için Yeşiltepe Mahallesi’ndeyiz.

YEŞİLTEPE, İLUH’UN ISLAHINI BEKLİYOR
27-11-2015 19:07
Google News

7 bin nüfuslu ve 2 bin 500 seçmeni bulunan Yeşiltepe’nin sorunlarını, bizzat Mahalle Muhtarı Ebedin Türkan’ın ağzından dinliyoruz. Sayın Türkan ile birlikte mahalleyi karış karış geziyoruz…

BATMAN’IN KANAYAN YARASI...

Kentin kanayan bir yarası olan İluh Deresi, bu mahallenin de en büyük sorunu. İluh Deresinin ıslah edilmesini ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün bu konuda daha hızlı hareket etmesini isteyen Muhtarımız Türkan “İluh Deresi eziyeti yıllardır bu kentin kanayan bir yarasıdır. 2006 yılında yaşanan selde İluh deresi kenarında bulunan evlerini terk edilmiş halde bulunan evler mahalleye tehlike saçıyor. Belediye gibi, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumların da bu konuda harekete geçmesini istiyoruz. Batman’ın bu kanayan yarasını durdurmak için hepimiz elimizi taşın altına koymamız lazım” diyor.

SOKAK VE CADDELERİMİZ ONARILDI...

7 bin nüfuslu olan Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan 37 sokağın kilit taşlarıyla kaplandığını belirten Muhtar Türkan “Mahallemde 37 sokak ve 3 cadde bulunmaktadır. Sokaklarımız kilit taşlarıyla döşendi, caddelerimiz ise asfaltlandı. Su hatlarının patlamasından dolayı kazılan birkaç sokağımız bulunmaktadır onlarda en kısa sürede kilit taşlarıyla döşenecektir” şeklinde konuşuyor.

MAHALLEMİZ AYDINLATILDI...

Batman’ın eski yerleşim yerlerinden olan Yeşiltepe’de trafo ve sokak lambalarının da onarıldığını öğreniyoruz. Muhtarımız, konuya ilişkin “Yeşiltepe Mahallesinde bulunan trafoları ve sokak lambaları onarıldı. Sokaklarımız gece karanlığa gömülmedi. Birkaç sokağımızda bulunan sokak lambalarımız arızalıdır en kısa zamanda arızalar giderilecektir” ifadelerini kullanıyor.

YAPTIĞIM VE YAPACAĞIM PROJELER VAR...

2009 yılında muhtar olarak görevlendirildiğini söyleyen Mahalle Muhtarı Ebedin Türkan “Yeşiltepe halkı beni muhtarlığa layık gördüğü vakitten bu yana mahallem için en iyi hizmeti vermek için çalışıyorum. Göreve geldiğimden bu yana taziye evi yaptım, Salıpazarı getirttirdim, elektrik arılarını giderdim, sokak ve caddeler asfaltlandı. Bu çalışmalarım devam edecektir. Yeni projelerim var bunları da hayata geçirmek için çalışmalarım devam ediyor. Tüm Yeşiltepe halkına teşekkür ediyorum” diyor.

YENİ OKUL YAPILACAK...

7 bin nüfuslu mahallede okul ihtiyacının hissedildiğini öğreniyoruz. Mahalleye yeni okul yapılması için girişimlerde bulunmuş muhtarımız. Yeşiltepe’ye Anadolu Lisesini kazandıracaklarını söyleyen Türkan “Mahallemizde okul eksikliği vardı. Yeni okul yapılması için gerekli yerlere başvurdum ve başvurularım olumlu sonuçlandı. En kısa zamanda mahallemize Anadolu Lisesi yapılacak” dedi

KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ

Batman’ın eski mahallelerinden biri olan Yeşiltepe Mahallesi kentsel dönüşüme açık olduğunu belirten Muhtar Türkan “ Mahallemiz kentsel dönüşümü isteyen bir mahalle. Mahallemiz eski bir mahalle olduğu için binalar, caddeler hep eski eğer kentsel dönüşüm olursa mahallemiz canlanır” dedi.

CADDELERE TÜMSEK İSTİYORUZ

Mahallede bulunan caddelerin yeni asfaltlandığı için tümsek olmadığını belirten Sayın Türkan “Cadde ve sokaklarımız arabaların hız yapmaması için tümsek istiyoruz. Özellikle öğrencilerin okul çıkış saatlerinde tümsek olmayan caddeler tehlike saçıyor. Yetkililerden mahallemizde bulunan cadde ve sokaklara tümsek yapılmasını istiyoruz” dedi.

YEŞİLTEPE NASIL BİR MAHALLEDİR?

Muhtarımız, Yeşiltepe’nin nasıl bir mahalle olduğu sorusu üzerine “Mahallemiz köy yerleşimi andıran sakin ve temiz bir mahalledir. Mahallenin içinden geçen İluh Deresinin ıslahından sonra çok daha güzel bir mahalle olacağız” açıklamasını yaparak sonlandırıyor sohbetimizi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete