GÜNDEM

YHT İHALESİ, BATMAN’A KADAR UZATILSIN

Bu yıl ihalesi yapılacak olan Malatya-Elazığ-Diyarbakır arası yüksek hızlı tren (YHT) ihalesi nedeniyle sosyal medya üzerinden Batman için çağrılar yükseldi. Sosyal medya kullanıcıları, Batman’ın da yüksek hızlı tren projesi kapsamına alınmasını istiyor.

YHT İHALESİ, BATMAN’A KADAR UZATILSIN
06-10-2017 22:00
Google News

TREN, BATMAN ULAŞIMINDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP

Kuruluşundan bu yana Batman, demiryolu ağında önemli bir yere sahip iller arasında. Kent merkezinden geçen demir yolu ağı, hem yolcu hem de yük taşımada önemli bir rol oynuyor. Siirt, Kurtalan, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Ankara’ya tren gönderen Batman’da demir yolu ağının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi isteniyor. Bu yıl ihalesi yapılacak olan Elazığ-Malatya-Diyarbakır YHT ihalesi projesine Batman’ın da dâhil edilmesi isteniyor.

SANAL ORTAMDA GÜNDEM OLUŞTURUYORLAR

Batmanlı Vatandaşlar, şehirlerarası ulaşımda önem taşıyan ve zamandan tasarruf sağlayan YHT altyapısının, Batman’da da hayata geçirilmesi gerektiğini savunuyor. YHT sistemine geçilmesi halinde, ucuz ulaşım alternatifi olarak görülen trenin, işsizliğin ve yoksulluğun yoğun olarak hissedildiği Batman’da vatandaşları rahatlatacağı öngörülüyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete