GÜNDEM

YIKIM…

Restore edilerek yeni mimari yapıya kavuşturulacağı açıklandıktan sonra, çıkan yangın ile büyük zarar gören Yılmaz Güney Sinema Salonu, Belediye tarafından iş makineleri ile yıkıldı.

YIKIM…
27-03-2017 18:38
Google News

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Belediye Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy, uzun yıllar kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Yılmaz Güney Sinema Salonu’na yeni mimari yapı kazandırılacağını açıklamış, sinema salonu için hazırlanan projeler belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden anket yolu ile halkın tercihine bırakılmıştı.

Anketin tamamlanmasından sonra restore işlemi için tahliye edilen Sinema Salonunda, elektrik kontağının atması nedeniyle çıkan yangın ise bazı eşyaları kullanılamaz hale getirdi. Sinema Salonunun bakıma alınarak yeniden imar edilmesi beklenirken, sabah saatlerinde Belediye Ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkım, şaşkınlık yarattı. Yıkımın ardından Sinema Salonunun yeniden imar edilerek aynı isimle halkın kullanımına açılacağı öğrenildi.

İNŞAAT YIĞINLARI, EKMEK KAPISI OLDU

Sinema Salonda başlatılan yıkım, bazı vatandaşlar için ekmek kapısı oldu. İnşaat yığınları arasında demir parçaları arayan Yakup Gezici, 12 nüfuslu bir aileyi geçindirdiğini belirterek “Batman’da iş yok. 1 çocuğum, anne ve babam, kardeşlerimle birlikte 12 kişilik bir aileyi geçindiriyorum. Topladığım demirleri hurdacılara satarak ev kirasını ya da mutfak giderini karşılayabilirim” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete