EĞİTİM

YILLARIN DİŞ HEKİMİ SEVİM ŞEN, ARTIK BABİL PLAZA’DA

Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği olarak Batmanlılara uzun süredir hizmet veren Diş Hekimi Sevim Şen, artık yeni yerinde.

YILLARIN DİŞ HEKİMİ SEVİM ŞEN, ARTIK BABİL PLAZA’DA
27-04-2016 22:06
Google News

Ağız ve diş sağlığında verdiği kaliteli hizmetlerle adından sıkça bahsettiren Sevim Şen, Babil Plaza’da Kerim Dental adlı geniş ve ferah yerinde hizmete “devam” dedi. Kerim Dental’de panoramik cihazının yanı sıra RVG görüntüleme sistemleri ile hizmet veren Diş Hekimi Sevim Şen, ağız bakımı ve diş sağlığına yönelik önemli bilgiler verdi.

FERAH BİR MEKÂNDA HER TÜRLÜ DİŞ TEDAVİSİ YAPILIYOR

220 metrekare alanda laboratuarı, sterilizasyon odası, çocuk odası, bekleme salonu ve modern cihazlarla donatılmış kliniğinde Kerim Dental, protez, endodenti,  restoratif, cerrahi her türlü ağız ve diş hastalıklarına yönelik tedavileri de tecrübeli ekibi ile yapmaya devam ediyor.

FIRÇA SEÇİMİ ÖNEMLİ

Dicle Üniversitesi’nde bölümüne 1.’likle yerleşip 3’üncülükle bitirdikten sonra Batman’da açtığı klinikle halka hizmet veren Diş Hekimi Sevim Şen, kentte en sık karşılaşılan ağız ve diş rahatsızlıkları ile ilgili önemli bilgiler verdi. Diş fırçalama tekniği hakkında önemli bilgiler veren Diş Hekimi Sevim Şen “Ne yazık ki yanlış fırçalama teknikleri nedeniyle meydana gelen diş rahatsızlıkları ile çok sık karşılaşıyoruz. Dişlerimizi korumanın en etkili yolu düzenli olarak fırçalamaktır. Diş fırçalama işlemi ortalama 2 dakika sürmeli, her dişin üzeri 8–10 kez fırça temas etmelidir. Diş fırçalamanın ilk adımı doğru fırça seçimidir. En uygun fırça, hekim ile birlikte karar verilmelidir. Uygun fırça seçildikten sonra dişler en az günde iki kere düzenli olarak fırçalanır. Fırçalama, ağız açık şekilde alt ve üst çene ayrı ayrı diş etinden diş ucuna doğru 45 derecelik açı ile fırçalanmalıdır.

KARBONAT VEYA LİMON KULLANIMI YANLIŞ

Karbonat veya limonla fırçalayarak dişi beyazlatmaya çalışan hastalarımız oluyor. Bu, kesinlikle yanlış bir uygulamadır. Dişin üsteki tabakası olan mine tabakasının aşınmasına ve alttaki daha sarımsı olan dentin tabakasının ortasına çıkmasına yol açar. Bu da dişlerde hassasiyete yol açar. Bu yüzden karbonat veya limon gibi şeylerle diş beyazlatmaya çalışılmamalıdır” ifadelerini kullandı. Diş Hekimi Sevim Şen, hastalar için 6 ayda bir diş muayenesi yaptırmaları gerektiğini önemle vurguladı.(Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?