EKONOMİ

YK MAKİNE ÜRETİMİ

YK MAKİNE ÜRETİMİ

YK MAKİNE ÜRETİMİ
24-09-2014 22:36
Google News

YK MAKİNE ÜRETİMİ

“Batman Ekonomisine Yön Verenler” adlı yazı dizisine başlarken bir takım öncelikler belirlemiştim. Buna göre şahsi görüş ve yorumlarıma olabildiğince az yer verecektim.  “Önceliğimiz firmanın tanıtımı olmalı” sloganıyla Batman firmalarını ve şirketlerini gezmeye başladık. Çalışmalarımızda firmanın başarı hikâyesini verecek, okuyucuların kendilerine ders çıkarmalarını sağlamaya çalıştık. Bu haftaki yazı dizimizde durağımız Yavuz Kardeşler Makine oldu. Yeni markasıyla ifade edecek olursak YK makinede önceliklerimiz biraz farklılaşacak.

MÜŞTERİLİKTEN ÜRETİCİLİĞE BİR HİKÂYE

Sakıp Ağa’nın çok sevdiğim bir sözü var. “Her şeyin, bir şeyini, bir şeyin her şeyini bileceksin”.

Bu söze biraz ekleme yaparak diyorum ki, üretici olacaksan her şey hakkında fikrin olacak, fakat ürettiğin şeyin de her şeyini bileceksin.

YK Makinenin de yaptığı tam olarak bu!

30 yıl önce kullanmaya başladığı, sonra yıllarca yetkili servis sıfatıyla tamir, bakımını yaptığı ekmek fabrikası makinelerinin artık üretimini yapıyor. 

YK makinenin, ekmek makineleri pazarında Türkiye’nin sayılı işletmeleri arasında sayılmaya başlamasının arka planında bence bu yatıyor.

1-Ürettiği makinelerin yıllarca müşteriliğini yapmış. Bu sebeple müşteri beklenti ve ihtiyaçlarını iyi biliyor ve müşteri odaklı ürünler üretiyor.

2-Yıllarca sürdürdüğü tamir, bakım servisliği sebebiyle makinelerin hangi arızaları çıkardığı, en çok hangi şikâyetlerin olduğunu biliyor ve buna göre önlemler alıyor.

3-Sonuç olarak YK makinede üretilen makineler müşteri istek ve beklentilerini çok iyi karşıladığı için olsa gerek, Türkiye’nin en batısında bile YK makinenin ürettiği makineler ‘tıkır tıkır’ çalışıyor.

YK MAKİNENİN PAZAR PAYI 

YK makinenin ürettiği makineler, genellikle ekmek fabrikalarının kullandığı fırınlar ve hamur yapma makinelerinden oluşuyor. Ayrıca ev kullanıcıları içinde geliştirdikleri hamur yapma makineleri de bunların arasında.

Güzide firmamız, Türkiye’nin her tarafında açılan ihalelere katılıyor. Bu sebeple Trakya bölgesinde bile birçok ilde makinelerinin satıldığını rahatlıkla söyleyebiliyorlar. Makinelerinin her birinin hangi ile gittiğinin takibini yapamayabiliyorlar. Ama şu bir gerçek, Türkiye’nin her tarafında Batman’da üretilen bir makineler çalışıyor ve bu bizim gururumuz.    

Öte taraftan firmamızın yurtdışı pazarları da çok iyi. Gürcistan, Azerbeycan, Türkmenistan ve daha birçok ülkeye firmanın makineleri düzenli olarak ihraç oluyor.

GELİŞMİŞ MAKİNE PARKURU

YK makineyi her ziyaretimizde yeni gelişmiş makinelerle karşımıza çıkıyor. Bu ise üretim kapasitesinde ve kalitede sürekli bir yükseliş anlamına geliyor.

ARGE ve INNOVASYON 

YK makine ürün gamına yenilikçi makineler eklemeye çalışması içinde. Bu konuda Batman Üniversitesi ile işbirliği içinde çalışmalar başlamış bile. Batman üniversitesinin bir özelliği de Makine mühendisliği doktora bölümü olan Güneydoğu’daki tek üniversite olması. YK makine, kendi geliştirdiği bir makine ile Batman Üniversitesi ile birlikte San-Tez projesine başvuru hazırlığında. Üretilecek yeni makine birçok yönüyle Türkiye’de ve dünyada bir ilk olacak. Makinenin ne işe yarayacağı konusunu ise firmamızın talebiyle şimdi paylaşmıyoruz. Umarız proje tamamlanıp makine ilk üretimi yaptığında bu konuda yerel ve ulusal basında haber olacaktır.

Önümüzdeki sayıda, Ekonomiye Yön Veren başka bir firmamızla sizleri buluşturuncaya kadar iyi günler. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete