YKS'de Sınav Maratonunun Ardından ÖSYM, Tercih Kılavuzu ve Kontenjanları Yayımladı

YKS'de yüz binlerce adayın merakla beklediği tercih maratonu başlıyor. ÖSYM, tercih kılavuzu ve kontenjanları resmi sitesinden yayımladı.

YKS'de Sınav Maratonunun Ardından ÖSYM, Tercih Kılavuzu ve Kontenjanları Yayımladı
04-07-2018 12:30
Google News

YKS'de yüzbinlerce adayın merakla beklediği tercih maratonu başlıyor. ÖSYM tercih kılavuzu ve kontenjanları resmi sitesinden yayımladı. YKS tercihleri 7-14 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

YKS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM RESMİ SİTESİNDEN DUYURDU

ÖSYM'nin yaptığı açıklamada "2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 3-10 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir" denildi.

TERCİHLER 7-14 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Yükseköğretim programlarına yapılacak merkezi yerleştirme işlemine girecek adaylar, 2018- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundan faydalanarak tercih bildiriminde bulunacaklar.

TYT puanı en az 150 olan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak kendileri yapacaklar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete