EĞİTİM

YÖK BAŞKANI BATMAN'DAYDI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batman'ı ziyaret etti.

YÖK BAŞKANI BATMAN'DAYDI
16-12-2021 17:55
16-12-2021 17:59
BATMAN
Google News

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Rektör Prof. Dr. İdris Demir'in daveti üzerine Batman'a geldi. Havalimanında karşılanan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Vali Hulusi Şahin’i ziyaret etti. Vali Şahin, kendilerini Batman'da görmekten mutluluk duyduklarını belirterek Özvar'a Batman’ın yapısıyla ilgili bilgi verdi. YÖK Başkanı Özvar'a ziyareti sırasında Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir eşlik etti.

KAMPÜSTE AÇILIŞ YAPTI

Valilik ziyaretinin ardından Batman Üniversitesi Batıraman Kampüsüne geçen Özvar, Güzel Sanatlar Fakültesi Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Dersliğinin açılışını yaptı. YÖK Başkanı Özvar, müzik atölyesine dönüştürülen sınıfta öğrencilerle ders işledi.

ŞENAY ÖĞRETMENİN BABASI DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke'nin Babası Sadık Yalçın, kızının adına açılan derslikte duygusal anlar yaşarken, öğrenciler Şenay Öğretmenle ölümsüzleşen Mağusa Limanı parçasını seslendirdi.

ANLAMLI BİR MERASİM OLDU

Programda konuşan YÖK Başkanı Özvar "Bugün Batman Üniversitesi'ndeyiz. Batman'da rektör hocamızın davetiyle Batman Üniversitesini ziyaret ettik. Çok anlamlı bir organizasyon oldu. Bildiğiniz gibi 22 yaşında genç bir öğretmenimiz Aybüke Yalçın, vatanına milletine öğretmenlik vazifesini ifa ederken, hain kurşunlara hedef oldu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Genç yaşta, hayatının baharında Anadolu’ya hizmet ederken vefat etti. Batman Üniversitesi Öğrencileri Güzel Sanatlar Fakültesinde Şenay Aybüke Öğretmenin adını yaşatmak ve hatırlatmak amacıyla bir sınıfa öğretmenimizin adını vererek büyük bir fedakarlık ve kadirşinaslık örneği sergilemiş oldu. Muhterem babası da burada. Bu güzel açılış için buraya geldi. Bu fedakarlığı yapan, arkadan gelen genç öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Rektörümüze teşekkür ediyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete