EĞİTİM

YOKSUL ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ TAŞINACAK

Batman Üniversitesi 51 No’lu Birlik Motorlu Taşıtlar Kooperatifi, maddi durumu iyi olmayan öğrencileri ücretsiz taşıyor.

YOKSUL ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ TAŞINACAK
30-11-2015 19:38
Google News

Kooperatif Başkanı Veysi Erdoğan, yoksul öğrenciler için “mavi ulaşım kartı” uygulaması başlattıklarını açıkladı. Bugüne kadar 400 adet ulaşım kartı verdiklerini söyleyen Erdoğan “Aynı zamanda maddi durumu iyi olmayan 25 arkadaşımızın yurt paralarını yatırıyoruz. Ayrıca kampus içerisinde 5–6 kilometrelik Fen Edebiyat ve Mühendislik Fakültesi arasında iki araçla sefer yaparak kışın yağmurda, yazın ise sıcakta yürümelerini önlüyoruz. Bu uygulamamız da ücretsizdir” dedi.

İKİ ARAÇ NÖBETTE

Üniversite hattı olarak trafik kurallarına da titizlikle uyduklarını açıklayan Erdoğan “Çalışma saatleri dışında akşam 22.30’dan-sabah 06.30’a kadar iki aracı nöbetçi bırakıyoruz Batı Raman Kampusundeki kız yurdunda ambulansla hastaneye kaldırılan kız öğrenciler, yurda dönerken ulaşım sorunu yaşıyor. Biz saat 06.30’a kadar bu görevi görüyoruz. Öğrencilerimizi hastaneden alıp ücretsiz bir şekilde Batı Raman Kampusune ulaştırıyoruz. 2012’den beri hem trafik kuralları hem de nezaket kuralları çerçevesinde hizmet veriyoruz. Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Mustafa Aşık’a da desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete