GÜNDEM

Yollardaki tuzaklar öldürüyor!

Batman’da yaya geçitlerinde yer alan rampalar, ölümcül kazalara davetiye çıkarıyor. Bebek arabasıyla ya da topuklu ayakkabıları ile rampadan karşıya geçmeye çalışan kadınlar, kaza riski ile burun buruna geliyor. Yağışların başlayacağı günlerde rampalarda meydana gelebilecek olası kazalara karşı önlem alınması isteniyor.

Yollardaki tuzaklar öldürüyor!
13-10-2023 16:45
13-10-2023 16:00
BATMAN
Google News

ADETA TUZAK GİBİ…

Turgut Özal Bulvarında yaya geçitleri, rampalardan oluşuyor. Kaygan ve eskin rampalar ise çoğu zaman kaymalara yol açıyor. Bebek arabasıyla, topuklu ayakkabılar ya da rugan kunduralarıyla rampayı kullanan vatandaşlar çoğu zaman kayma tehlikesi atlatıyor. Rampada meydana gelen kaymalar, ayak burkulması ya da gelen araçların arasında kaza riski doğuruyor.

AMBULANS GEÇ GELDİ

Önceki gün Golden Plaza Kavşağında yolun karşısına geçmek için yaya yolunu kullanan 25 yaşlarındaki genç kadın, rampadan kayarak yere savruldu. Yerde hareketsiz kalan genç kadın için dakikalarca ambulans beklendi. Çevredeki vatandaşlar, ambulansın geç geldiğini ileri sürerek, duruma tepki gösterdi. Çevredeki esnaf da rampalarda her gün onarca vakanın meydana geldiğini belirtti.

BORDÜR TAŞLARI DA SÜRÜCÜLER İÇİN RİSKLİ

Batman’da kaldırım kenarlarında yer alan bordür taşlarının sivri olması da trafikte tehlike yaratıyor. Kaldırım kenarlarında bordür taşları keskin olduğu için araç lastiklerinin parçalandığı belirtiliyor. AK Parti yolunda yer alan bordür taşlarına önlem alınması isteniyor. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete