GÜNDEM

“YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEYECEKLER”

Batman’da hırsızlık suçundan aranan şüpheliyi takip eden ekibe ateş açıldı. Şehit düşen bekçi Abdulrezzak Kanat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

“YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEYECEKLER”
02-01-2022 13:49
02-01-2022 13:51
BATMAN
Google News

HIRSIZLAR, POLİSE ATEŞ AÇTI

Olay, Cuma Akşamı saat 17.00 sıralarında Huzur Mahallesi’nde meydana geldi.  Polis ekipleri, hırsızlık zanlısının takibini yaparken, silahlı saldırıya uğradı. Olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edildi. Hırsızlık zanlısı ve kardeşi olay yerinde yakalanırken, aldığı kurşunla yaralanan bir polis memuru ve bir bekçi ise hastaneye kaldırıldı. Bekçi Abdulrezzak Kanat, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

TÖRENLE DEFNEDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit düşen bekçi Kanat’ın defin törenine katılmak ve yaralı polisi ziyaret etmek üzere Batman’a geldi. Hastanede ziyaret ettiği polis memuruna geçmiş olsun dileğinde bulunan Bakan Soylu, bekçi Kanat’ın defin törenine katıldı. Batman Valisi Hulusi Şahin, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Başkaya, Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, AK Parti İl Başkanı Abdullah Akif Gür, MHP İl Başkanı Kerem Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in de atıldığı törende şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Beşiri İlçesine bağlı Örmegözü Köyü’ne gönderildi.

“YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZLER”

Vali Hulusi Şahin, emniyet teşkilatının suç ve suçluyla amansız bir mücadele verdiğini, bu mücadelede suç şebekeleri ve suçu kendine yaşam biçimi yapmış suç makinelerine karşı her türlü fedakârlığı gösterdiğini belirtirken “Hak ve hakikat yolunda can da kan da veririz ama bu yoldan dönmeyiz. Bizi yolumuzdan bu suç şebekeleri döndüremez” dedi.

“BİR YÖNETİCİ İÇİN BU ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM”

İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç da şehit Kanat'ın duruşu, görev anlayışı, ahlakı ve efendiliğiyle öne çıktığını belirtti.

ERDOĞAN, BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bekçi Abdulrezzak Kanat'ın ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?