SİYASET

YÜKSEK;“DİĞER PARTİLER ÜLKENİN BÖLÜNMESİ İÇİN ÇABA HARCIYOR”

DBP Genel Merkezi tarafından 22 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirecek olan “Büyük Değişim İçin Yeniden Yapılanma ve İnşa” adlı 4. Olağanüstü Kongresi için Batman’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

YÜKSEK;“DİĞER PARTİLER ÜLKENİN BÖLÜNMESİ İÇİN ÇABA HARCIYOR”
03-05-2016 22:10
Google News

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in katılımı ile gerçekleşen toplantıya DBP ve HDP il yöneticileri ile ilçe teşkilatları katıldı.

“ANKARA, AMED’E ÇOK UZAK”

Halkların tarihi bir süreçten geçtiğini belirten Eş Genel Başkan Kamuran Yüksek “DBP olarak büyük bir değişimi hedefliyoruz. Artık halklar bu toplarlarda rahatça yaşayabilecek. Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorunun çözümü için Demokratik Özerklik Projesini öneriyoruz.  Bu projeye gösterilen şiddet, sonuç vermeyecektir. Şu anda her yerde savaş var, kan akıyor. Çözüm ise Öcalan’ın serbest bırakılmasıdır. HDP’lileri Meclisten atma çabaları var. Açıkça bir bölünme çabası içindeler. CHP, MHP ve AKP ülkenin bölünmesi için çaba harcıyorlar. Bugün Kürt halkı duygusal olarak artık Ankara’ya çok uzak. Ankara deyince akıllara oradaki vekillere yapılan linç girişimi geliyor. Artık Ankara, Amed’e eskisi kadar yakın değil. Bu politikalar sürdüğü takdirde mesafeler daha da artacaktır” dedi. Toplantı, basına kapalı devam etti. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete