ESNAF HABERLERİ

Yün satıcılarının yüzü gülüyor

Havaların soğuması, yün satıcılarının yüzünü güldürdü.

Yün satıcılarının yüzü gülüyor
16-10-2023 15:45
16-10-2023 14:57
BATMAN
Google News

Havaların soğuması ile birlikte yün satıcıları, haftada ortalama 6-7 ton arasında yün satıyor. Yün kilosunu 90 TL’den satan esnaf “Bahar bizim için ideal bir süre. Bu yıl yüne fazla zam olmayınca büyük bir taleple karşılaştık” dedi.

YÜN SATICILARININ YÜZÜ GÜLÜYOR

Bankalar Caddesi Elma Sokağındaki yün satıcıları haftada 6 ila 7 ton arasında yün ve sünger satışı yapıyor. Halk yün pazarı sahibi Abdulhakim Karataş, geçen yıl kilosunu 70 TL’den sattığı yünün bu yıl zamlanmadığını kaydetti. Konya’dan getirdikleri yünün 90 TL’den alıcı bulduğunu ifade eden Karataş, “Günde ortalama 500 kilo yün satıyoruz. Süngere de talep var ama daha çok yün satışımız oluyor” dedi.

DÜĞÜN MEVSİMİNDE SATIŞLAR ARTIYOR

Yün satıcılarından Abdulhakim ve Nurettin Karataş, düğün mevsimi ve havaların soğuması ile birlikte iş yapabildiklerini söyledi. Daha çok İç Anadolu illerinden getirdikleri yün ve süngere talep olduğunu belirten Karataş “Yüne kadar olmasa da sünger de vatandaşın ilgisini görüyor. Kilosu 60 ila 100 TL’den sattığımız yüne yörede ciddi bir talep var. Bölgede düğün mevsimi 7-8 ay sürdüğü için işlerde bir hareketlilik var. Satışlar düğünler sayesinde iyi düzeyde. Yün ve sünger fazla zam görmediği için her kesimin ilgisini çekiyor” dedi. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6 Mayıs 2024 e-gazete