GÜNDEM

YÜREK BURKAN HAYAT HİKÂYESİ

YÜREK BURKAN HAYAT HİKÂYESİ

YÜREK BURKAN HAYAT HİKÂYESİ
20-11-2014 20:02
Google News

27 önce yıl tren yolu üzerinden geçtiği sırada trenin çarpması sonucu sağ bacağını kaybeden 39 yaşındaki Süleyman Erdem, kazadan sonra yaptığı tüm araştırmalara rağmen kendisiyle ilgili hazırlanan dosyaya ulaşamadığını ileri sürdü.

7 yaşındayken anne ve babasını kaybeden, bir aileye evlatlık olarak giden Süleyman Erdem, 11 yaşındayken geçirdiği kaza sonrası evlatlık olarak gittiği aile tarafından da istenmeyince kendi imkânlarıyla yaşama tutunmaya çalıştı. Geçirdiği kazadan Devlet Demir Yolları’nı sorumlu tutan Erdem, o dönemde kendisi ile ilgili hazırlanan kaza dosyasının kaybolması nedeniyle başvurduğu mahkemelerin olaya takipsizlik kararı verdiğini söyledi.

ÜVEY AİLESİ TERK ETTİ

Kaza geçirmeden önce evlatlık olarak gittiği aile tarafından sevildiğini, simit satarak onlara ekonomik katkı sağladığını belirten Erdem, kaza geçirdikten sonra kimsenin kendisine sahip çıkmadığını anlattı. Kaza geçirdiği günden bugüne kadar her türlü zorlukla karşılaştığını belirten Erdem “Annem babam olsaydı belki de bu kadar zorluk çekmezdim. Küçük bir çocuk diye dosyamı kaybettiler. Sadece o dönem benim hastane param ödendi. Bana hiçbir tazminat ödenmedi. Beni bu hale koyanların vicdanı rahat mı?” dedi.

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYORUM

Yaşadıkları zorluklar yüzünden sinir krizleri geçirdiğini anlatan Erdem, bu sebepten dolayı psikolojik destek almak zorunda kaldığını belirtti. Erdem “10 Yıl önce protez taktırdım. Ben o kadar sıkıntı yaşadım kimse halimi sormadı, psikolojik tedavi görmeye başladım. Beni bu hale koyanlar bana sahip çıksınlar istiyorum” dedi.

BENİM HAYATIM FİLMLERE KONU OLUR

Yaşadıklarının bir film konusu olabileceğini söyleyen Erdem “Benim hayat hikâyem 7 yaşımda başladı. Annemi ve babamı kaybettim, kimsesiz kaldım. Bir aileye evlatlık verildim. Onlara destek olmak için, sokakta simit ve tatlı satardım. Bir gün simit satmak için evden çıktım. Tren yolunun üzerinden geçerken bana tren çarptı ve bir bacağımı kaybettim. O anda neler yaşandı hatırlamak istemiyorum. Sadece kopuk bacağımı gördüm. Hastanede 10 ay kaldım daha sonra taburcu oldum. Gidecek yerim yoktu. Üvey ailem beni istemedi. Hayatımın geri kalanını tek başıma kalarak mücadele ettim” ifadelerini kullandı.

KİMSE ASKERLİĞİM KONUSUNDA BANA BİLGİ VERMEDİ

Erdem, 36 yaşına kadar kimsenin askerlik konusunda kendisine bilgi vermediğini anlatarak

“Ben bu ülkenin vatandaşıyım ve beni bu devletin kurumu bu hale getirdi. Bana kimse sen asker kaçağısın veya askere gitmeyeceksin demedi. En sonunda ben askerlik şubesine gittim ve durumumla ilgili bilgi aldım. Milli Savunma Bakanlığı kaza yaptığıma dair bilgi rapor gönderdi. Raporda bacağımdan dolayı askerlik yapmamın uygun olmadığı yazılmıştı. Mahkeme ise kaza ile ilgili dosyayı bulamadıklarını belirterek, olaya takipsizlik kararı verdi. Beni bu hale kim getirdiyse bedelini ödesin” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?