GÜNDEM

Yurtlar, öğrencileri ağırlamaya hazır

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtları misafirlerini ağırlamaya hazır hale getirildi.

Yurtlar, öğrencileri ağırlamaya hazır
20-09-2023 12:39
20-09-2023 12:40
BATMAN
Google News

YURTLAR EK KONTENJANLARDA DOLACAK

Seyit Bilal Erkek Öğrenci Yurdu, Batman ve Süveybe Ana Kız Yurtlarıyla Batman Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler için bütün hazırlıklar A’dan Z’ye tamamlandı. Batman’da öğrencilerin hizmetinde bulunan 3 yurdun toplam kapasitesinin 3062 olduğunu belirten Yurt Hizmetleri Müdürü Nurettin Gültekin, şu ana kadar 902 yatağın boş kaldığını ve gelecek yeni öğrencilerin hiç bir sıkıntı yaşamayacaklarını belirterek “Önceki tercihlerin ardından ek tercihlerle birlikte yurtlarımızda doluluk oranı artacaktır. Öğrencilerimizin kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlamak için bütün detayları düşündük. Odalar, büyüklüklerine göre 3 veya 4 kişiye göre tasarlandı. Odalarımızda mini buzdolabı, çalışma masaları, elbise dolapları, banyo, WC ve lavabosu mevcut. Odalarımızın temizliği ve hijyeni olmazsa olmazımızdır” dedi.

“BESLENME YARDIMI GÜNLÜK 120 TL OLDU”

Gençlik ve Spor Bakanlığının geçen yıl 75 TL olan beslenme yardımının günlük 120 TL’ye de çıkarıldığını belirten Gültekin “Sabah kahvaltısı 40 TL’ye ve akşam yemeği ise 80 TL’ye çıkarıldı. Öğrencilerin öğlen yemeklerini üniversitede ücretsiz yemeleri büyük bir katkıdır. 81 ilden gelen bütün öğrencilerimiz bizim misafirimizdir” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete