GÜNDEM

YURTSEVER “ÇOCUKLAR KREŞE, EBEVEYNLER İŞE”

SES Başkanı Mustafa Yurtsever, hem çalışıp hem çocuk bakmak zorunda kalan kadınlar için ücretsiz kreş uygulamasının başlatılmasını istedi.

YURTSEVER “ÇOCUKLAR KREŞE, EBEVEYNLER İŞE”
02-12-2015 19:00
Google News

SES ve KESK tarafından yapılan ortak açıklamada “Çocukların yetiştirilmesi sadece kadınların değil erkeklerin de sorumluluğudur. Çocuk bakımı hizmetinin kadınların sorumluluğunda görülmeyip kamu tarafından sunulması, kadınların çalışma yaşamı dahil toplumsal hayatın her alanına katılmalarının ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının bir aracıdır” denildi.

KREŞLER 24 SAAT AÇIK KALMALI

Çocuk bakım ve eğitim hizmetlerinin tüm ebeveyn ve çocuklar için bir hak haline getirilmesi olduğunu belirten SES Başkanı Yurtsever “Mahalle kreşleri, işyeri kreşleri, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kreşleri gibi birçok kreş modeli var olmalı, çocuklarını nasıl bir kreşe göndereceklerinin tercihi ebeveyne bırakılmalıdır. Kreşler,  kolay ulaşılabilir, ücretsiz, nitelikli ve özellikle vardiyalı çalışanların çocukları için 24 saat açık olmalıdır. İşyerlerinde emzirme odası ve çocuk bakım hizmeti verilmesi zorunluluğu kadın çalışan sayısı üzerinden değil, toplam çalışan sayısı üzerinden uygulanmalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete