GÜNDEM

YÜRÜYEBİLMEK İÇİN CİHAZ ÜRETTİ, TÜRKİYE’DE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI

Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğrencilerinden Batmanlı Mert Aksoy ve arkadaşlarının ayak tedavisi için tasarladığı cihaz, TEKNOFEST 2020’de TÜBİTAK tarafından sağlık kategorisinde Türkiye’de birincilik ödülüne layık görüldü.

YÜRÜYEBİLMEK İÇİN CİHAZ ÜRETTİ, TÜRKİYE’DE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI
30-09-2020 13:25
Google News

 

CİHAZI ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE BİREBİR TEST ETTİ
Batmanlı Mert Aksoy, Fonksiyonel Elektriksel Uyarı ile düşük ayak tanısına sahip bireylerin fizik tedavi sürecini hızlandıracak portatif bir cihaz geliştirdi. Geliştirilen cihaz, TEKNOFEST 2020’de TÜBİTAK tarafından sağlık kategorisinde Türkiye’de birincilik ödülüne layık görüldü. Başarılı öğrenci ödülünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. FES cihazını üniversitelerinin fizik tedavi bölümünde deneyen Aksoy, iyi sonuçlar aldıklarını ifade etti.  

AYAK TEDAVSİNDE TEDAVİ SÜRECİNİ HIZLANDIRACAK
FES cihazını aylarca tasarlayıp son haline getiren Erzurum Üniversitesi Öğrencilerinden Batmanlı Mert Aksoy “Düşük ayak hastalarına fizik tedavi sürecini hızlandıracak ve hastaya normal şekilde yürümesine olanak sağlayacak portatif bir cihaz geliştirdik. Bu sayede hasta, yalpalayarak yürümekten kurtulacak, normal yürüyebilecek. Ayağımdan rahatsız olduğum için FES’i tanıyordum. Uluslararası muadilini kullanırken, çok büyük paralarla alabiliyordum. Başkalardı daha uygun fiyata faydalansın diye FES cihazını geliştirdim. Hastalığı, bu cihaz sayesinde atlattım” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete