GÜNDEM

YÜZLERCE AĞAÇ, KESİLME TEHLİKESİ ALTINDA…

Gazi YİBO Okulunun Bahçesinde yapılacak olan 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin inşaat alanındaki yüzlerce ağaç, çevrecileri harekete geçirdi.

YÜZLERCE AĞAÇ, KESİLME TEHLİKESİ ALTINDA…
06-06-2017 21:21
Google News

YETKİLİLER, GÖREVE DAVET EDİLDİ

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Batman-Hasankeyf Yolunun 5. kilometresinde, Gazi YİBO’nun bahçesinde yapımına başlanacak olan 24 derslikli okulun inşaat alanındaki yüzlerce çam ağacı için yetkilileri göreve davet etti. Derneğin sosyal medya hesabında “Batman-Hasankeyf Yolunun 5.km’sinde bulunan Gazi YİBO’nun bahçesinde yapımına başlanacak olan 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin inşaat alanında yüzlerce çam ağacı bulunmaktadır” açıklaması yapıldı.

ALANDA İNCELEME YAPILDI

Okulun yapılacağı alanda incelemede bulunduklarını belirten Dernek Yönetimi “Okul bahçesinde eski binalar ve iki işlevsiz halı saha bulunuyor. Okulun binası, ağaçlık alan yerine ağaçsız alana kaydırılmalıdır. Eğer ısrarla bu alana inşa edilecekse de ağaç naklinin sağlıklı ve uygun bir zamanda yapılması gerekir. Aksi durumda yüzlerce yetişkin ağaç kesilecek. Ağaçların zarar görmemesi için Milli Eğitim Müdürlüğünü acilen göreve davet ediyoruz. Kesilme tehlikesi ile karşı karşıya olan yüzlerce ağaç kurtarılmalıdır” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete