GÜNDEM

ZAMANI ONARIYOR...

56 yıllık ömrünün büyük çoğunluğunu, başkalarının zamanını tamir etmekle geçirdi.

ZAMANI ONARIYOR...
26-04-2018 21:01
Google News

40 METREKARELİK DÜKKÂNDA, SAAT TAMİRİ YAPIYOR

56 yaşındaki vatandaş, 40 metrekarelik küçük dükkânında, 40 yıldır saat tamirciliği yapıyor. 2000 İş Merkezindeki dükkânında saat tamirciliği yaparak geçinen Abdülkadir Yeşil “İnsanların zamanını tamir ediyorum” diyor.

GELİRİ AZ AMA BABA MESLEĞİ…

40 yıl önce babasından devraldığı mesleği, bugün de büyük bir aşkla yapan 56 yaşındaki Abdülkadir Yeşil, yaptığı işten büyük paralar kazanmasa da, mesleğine büyük değer veriyor. Saat tamir ettikçe zamanın kıymetini daha iyi anladığını belirten Yeşil, Batman’da sayısı az olan saat tamircisinden biri. Yeşil, baba mesleğini, ölünceye kadar sürdürmeye kararlı.

OĞLUNA DA MESLEĞİNİ ÖĞRETİYOR

Her türlü saatin tamirini yapan Yeşil, babasından aldığı zanaatı, şimdi de oğluna aktarmanın çabası içinde. Oğlu Mehmet Latif ile birlikte saat tamir eden Yeşil, mesleğinin yaşatılması için oğluna vasiyette bulunmuş.

“OĞLUMLA BİRLİKTE ÇALIŞIYORUM”

Gençlik yıllarında çıraklıkla başlayan saat tamirciliği serüvenini 40 yıldır devam ettirdiğini söyleyen Yeşil “Ağabeyim ve babamdan aldığım mesleğimi, ben de oğluma öğretiyorum. İnşallah o da kendi çocuklarına öğretecek” dedi. Yeşil, cep telefonları ile birlikte kol saatlerinin değer kaybettiğini ve aksesuar olarak kullanılmaya başladığını, köstekli saatlerin de tarihe karıştığını söyledi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?