GÜNDEM

ZAMANLA YARIŞ, HAYAT KURTARDI

ZAMANLA YARIŞ, HAYAT KURTARDI

ZAMANLA YARIŞ, HAYAT KURTARDI
16-09-2014 21:19
Google News

Sırtında ve göğsünde ağrı, başında ise karıncalanma hissettiği gerekçesiyle hastaneye kaldırılan hipertansiyon hastası Bahattin Bayram, sevk edildiği Diyarbakır Memorial Hastanesi’nde ameliyata alındı. 49 yaşındaki Bayram, 3 saat süren ameliyatın ardından eski sağlığına kavuştu.

ÖLÜM RİSKİ ARTIYORDU

Bahattin Bayram’ın ameliyatını gerçekleştiren Memorial Diyarbakır Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Muzaffer Bahçivan “Hastamızın hipertansiyon nedeniyle kalpten çıkan aort damarı yırtılmıştı. Şiddetli göğüs ağrısı ve başta karıncalanma şikâyetiyle Batman’dan bize acil olarak geldi. Ölüm riski giderek artıyordu. Başarılı bir ameliyatla hayata geri döndü” dedi.

ERKEKLERDE DAHA SIK GÖRÜLÜYOR

Kalp ve damar hastalıklarının erken müdahalesinin yaşamsal önemine dikkat çeken Doç. Dr. Muzaffer Bahçivan “Aort diseksiyonu erkeklerde kadınlara oranla 2 kat daha sık görülüyor ve en sık 40–70 yaş aralığında ortaya çıkar. Özellikle hipertansiyon hastalarının bir anda ortaya çıkan sırt ve göğüs ağrıları konusunda duyarlı olmaları gerekir” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?