SİYASET

ZANA “SİLAH LOBİLERİNE TESLİM OLANLAR İHANETÇİDİR”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Leyla Zana, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel’e destek vermek için kente geldi. Zana, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerini sindiremeyen bir sistemle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

ZANA “SİLAH LOBİLERİNE TESLİM OLANLAR İHANETÇİDİR”
25-10-2015 20:39
Google News

 “DİKKATLERİ, BATMAN’IN ÜZERİNDE”

Belediye Başkanlarının tutuklanması ve gözaltına alınmasını eleştiren Zana “Batman'a daha çok yöneliyorlar. Çünkü Batman'ın tarihi direniş tarihidir. Batman'ın üzerinde özellikle duruyorlar. 7 Haziran öncesi, Nisan ayında Ağrı'nın Diyadin İlçesinde yapılan operasyonun devamını yaşıyoruz. Zaman zaman sorular geliyor diyorlar ki kim bu süreci bozdu. Kim operasyon kararı çıkardıysa ve uygulamaya soktuysa bu süreci bozan taraf kendileridir” dedi.

“ZALİMİN YANINDA YERLERİNİ ALDILAR”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “nerede bir zalim varsa yanında olacağız” sözlerine de değinen Zana “Sayın Başbakan biz zalimin yanında yerimizi alacağız derken aslında zaten yerlerini almışlardı. Bunu Diyadin, Diyarbakır, Suruç ve Ankara’da gördük. Şimdiye kadar bunların hesabı sorulmadığına göre, zaten zalimin yanında yerlerini almışlar. Her gün küçük çocuk cesetleri deniz üzerinden toplanıyor. İhanetçi diyorlar. Bence silah lobilerine teslim olanlar ihanetçidir. Halklar var olacaktır ama siyasal iktidarlar gelip geçicidir” dedi. Zana, 19 Mayıs Mahallesi’nde partisince düzenlenen halk buluşması toplantısına katıldıktan sonra Batman’dan ayrıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete