GÜNDEM

ZAYIFLAMA İLACI, HASTANELİK ETTİ

“Küçük Rümeysa’nın yaşam mücadelesi sürüyor”

ZAYIFLAMA İLACI, HASTANELİK ETTİ
19-07-2015 18:04
Google News

6 gün önce zayıflama ilacı içen ve kalp krizi geçiren 16 yaşındaki kız çocuğu, 7 gündür yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor.

Gültepe Mahallesi Demokrasi Bulvarı üzerindeki bir apartman dairesinde ailesi ile birlikte ikamet eden 15 yaşındaki Rümeysa D. kalp çarpıntısı şikâyeti ile Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Rümeysa’nın, zayıflama ilacı kullandığı ve bu ilaçtan dolayı kalp krizi geçirdiği teşhis edildi. 6 gün önce hastanede tedavi altına alınan kız çocuğunun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

KIZIM, 15 GÜN ÖNCE DE RAHATSIZLANMIŞTI

Kalp krizi geçiren kızın babası Beyleta D. kızının yaklaşık 15 günce de ciddi bir rahatsızlık geçirerek hastaneye kaldırıldığını belirtti. İlk başvurduklarında doktorların herhangi bir teşhis koyamadığını anlatan acılı baba Beyleta D. “Önce devlet hastanesine götürdüm herhangi bir teşhis koyamadılar. Daha sonra özel bir hastaneye götürdüm. Burada bir teşhis konulamadı. Çünkü içtiği ilaç vücuda o kadar etki ediyormuş ki sürekli rahatsızlık hissi veriyormuş. Her seferinde farklı bir organa zarar veriyormuş. Sadece ağrısını kesip eve götürüyordum. En son kalbinde rahatsız oldu. Gerekli tahliller yapıldı ve herhangi bir sorun yok dendi” şeklinde konuştu.

İLACI İNTERNET ÜZERİNDEN TEMİN ETMİŞ

Kızının ikinci defa rahatsızlanması üzerine hastaneye geldiklerini belirten baba Beyleta D.

“Kızım yeniden fenalaştı ve kalbi durdu. Ambulans çağırdık ve hastaneye kaldırdık. Yoğun bakım ünitesine kaldırıldıktan sonra öğrendik ki zayıflama ilacı kullanmış. Bu ilacı kullandığını ablası çantasına baktıktan sonra görüyor. Kimliğini ararken fx15 diye bir ilaç bulduk. Çocuğumun bu hale gelmesi, kullandığı ilaçtır. Çünkü aniden kalbi durdurup vücudu kilitliyormuş. Bu ilacı internet üzerinden temin etmiş. Bu işin suçluları bu ilacı satanlar, bu işe müsaade edenler, bu işin reklamını yaptıran RTÜK bunun önlemini almayan bakanlıklardır”

6 GÜNÜDÜR SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI

Kızının 6 gündür solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi verdiğini dile getiren baba Beyleta D. “Benim kızım 5 gündür solunum cihazına bağlı olarak yaşıyor. Bu ilacın nasıl bir etki ettiğini kimse bilmiyor. Bütün aile bayramda burada nöbet tuttuk. Bayramımızı hastanede geçirdik. Özgecan kızımızın bir olayı vardı. O durumda bütün Türkiye ayağa kalktı ve ciddi bir farkındalık uyandırıldı. Herkes tek yürek oldu. Bu tür ilaçların kullanılmaması yönünde de basının ve bütün toplumun tepkili olması gerekiyor. İnsanların bu konu hakkında bilgilendirilmesi lazım. Gerekli şikayetimizi yapacağız. Bu tür olayların yaşanmaması için duyarlı olalım” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete