TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Zeybek ekibi 100 yılda gösteri sunacak

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sosyal bilgiler öğretmeni Murat Akbaş'ın öğrencilerden oluşturduğu zeybek ekibi, yarın Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde sahne alacak.

Zeybek ekibi 100 yılda gösteri sunacak
28-10-2023 12:30
28-10-2023 12:32
Google News

Cizre'de doğup büyüyen Murat Akbaş (35), 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nü okuduğu sırada, arkadaşları aracılığıyla Buca Halk Eğitimi Merkezinde tanıştığı zeybek ve halk oyunlarında kendini geliştirerek öğretici belgesi aldı.

Merkezde yurt içi ve dışında halk oyunlarında çeşitli yarışma ve festivallere katılan Akbaş, üniversite mezuniyetinin ardından memleketinde hayali olan zeybek ekibini kurmaya karar verdi.

Akbaş, ilçede görevli olduğu özel ilk ve ortaokulu yönetimi ile İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinin de desteğini alarak, 14 öğrencinin katılımıyla zeybek ekibi kurdu.

Okulun bahçesinde son 1 ayda her gün 3 saat prova yapan ekip, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla ilçede yarın düzenlenecek etkinliklerde gösteri sunacak. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete