GÜNDEM

ZEYNELBEY TÜRBESİ, 8 SAATTE TAŞINACAK

Tarihi Kent Hasankeyf’in sular altında kalacak olması nedeniyle yeni yerleşkeye taşınacak olan Zeynelbey Türbesinde güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Türbe, Salı günü özel bir araçla 8 saatte taşınacak.

ZEYNELBEY TÜRBESİ, 8 SAATTE TAŞINACAK
13-04-2017 22:03
Google News

TEKERLEKLERİ 360 DERECE DÖNEBİLEN ÖZEL ARAÇ KULLANILACAK

DSİ 16. Bölge Müdürü Yardımcısı Mahmut Şayak, Vali Ahmet Deniz Başkanlığında gerçekleştirilen koordinasyon kurulu toplantısında, Zeynel Bey Türbesinin taşınma işlemi hakkında bilgi verdi.

8 SAATTE TAŞINACAK

Türbenin, tarihi Hasankeyf İlçesinden yeni yerleşim birimine nasıl taşınacağını, sinevizyon gösterisi ile katılımcılara izleten Şayak “Özel aracımız SPMT, tekerlekleri 360 derece dönebilen, her yöne hareket edebilen bir araç ve 8 ay önce randevu ile Hollanda’dan getirtildi. Türbeyi betonladık.  Alt temeli beton ile güçlendirildi. Yukardan ampraj betonla sabitledik. Bilim heyetinin söylediği alt kısımda bir sıkıntı vardı, orayı çelik ile güçlendirdik. Hidrolik klopramızı çaktık. Şuan kesili halde taşınmayı bekliyor. 18 Nisan'da zemini konacak ray ile  özel aracımız SPTM’ye alınacak olan türbe, 2 kilometre yol gidecek, 8 saatte yeni yerine ulaşacak. Kendi yerindeymiş taşıyıp götüreceğiz” dedi. Türbenin taşınma işlemini anlatan Şayak, 3 boyutlu sinevizyon gösterisini de katılımcılara izletti. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete