GÜNDEM

ZİLAN VE BATMAN HASTANELERİNDEN ALKIŞLANACAK UYGULAMA

Özel Batman ve Zilan Hastaneleri, 1 yıl önce başlattıkları kampanya kapsamında, yemekhanedeki yemek atıklarını, sokak hayvanları için doğaya bırakıyor.

ZİLAN VE BATMAN HASTANELERİNDEN ALKIŞLANACAK UYGULAMA
04-10-2016 20:37
Google News

Hastanenin Yönetim Kurulu, yaklaşık 1 yıldır aldığı kararla, yemek artıklarının çöpe atılmasının önüne geçiyor. Günde 3 öğün yenilen yemeklerin ardından artıklar, poşetlenerek kent merkezi ve ilçelerdeki bazı kırsal alanlara bırakılıyor. Bu bölgelere bırakılan yemek atıkları, sokak hayvanları ve yabani hayvanlar tarafından tüketiliyor.

“KAMPANYAMIZ, BÜTÜN İŞYERLERİNE ÖRNEK OLMALI”

Hayvansever kimliği ile bilinen Özel Batman Hastanesi Müdürü Nesrin Dal, amaçlarının bakıma muhtaç sokak hayvanları ve yaban hayvanlarını korumak olduğunu belirterek “Zilan Hastanesi ve Özel Batman Hastanesi olarak böyle bir çalışma yaptık. Bu kampanya, kentteki bütün işyerlerine örnek olmalıdır. Kırsal alanlara bıraktığımız yemek atıklarının, hayvanlar tarafından tüketildiğini görüyoruz. Doğada zor koşullar altında var olma mücadelesi veren hayvanlar için bu kampanyanın, önemli olduğunu düşünüyorum. 4 Ekim Hayvan Haklarını Koruma Günü’nde bütün işletme sahiplerine ve esnaflarına, bu kampanyanın sürdürülebilirliği için çağrıda bulunuyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete