GÜNDEM

ZİRAAT ODASINA DEVA ZİYARET

Deva Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci ve Yönetimi, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş’i ziyaret etti.

ZİRAAT ODASINA DEVA ZİYARET
18-09-2020 18:38
Google News


Çiftçinin sorunlarından bahseden Deva Partisi İl Başkanı Müjdeci “Uzun yıllardır kendi kendine yeten bir ülke olan Türkiye, artık dışarıdan tarım ürünlerini ithal etmeye başladı. Suriye’den pamuk, Nijerya’dan susam ithal eden bir ülke haline geldik. Bunun en büyük nedeni çiftçilerin yani üreticilerin sorunlarına çözüm üretilememesi ve desteklerin yetersiz oluşudur. Çiftçilerimizin hakkı korunmuyor. DEDAŞ gibi kurumlar, çiftçi desteklemelerini ve hesaplarındaki paraları bloke edip el koyuyor. Reform niteliğinde Tarım Politikalarına ihtiyaç var. GAP Projesi’nin 1989’dan bu yana sadece yüzde 15’i tamamlanabildi. Hiçbir çiftçinin ürün fiyatlarından etkilenmemesi ve ürünün tarlada kalmaması için programlı bir politikaya ihtiyaç var. Aksi takdirde dışa bağımlı bir ülke olarak kalacağız. Parti olarak çiftçilerimiz için proje ve hedeflerimiz var. Projelerimiz, ehil bir ekip tarafından sürdürülüyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU TARIMDA
Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Tarım, Türkiye'nin, Batman'ın kurtuluş reçetesidir. Hem yeni çiftçiler kazanmak hem de mevcut çiftçilerimizin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete