GÜNDEM

ZİVER ÖZDEMİR, TPAO GENEL MÜDÜRÜ’YLE GÖRÜŞTÜ

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, TPAO Genel Müdürlüğünün 2017-2018 yıllarına ait denetim raporlarının görüşüldüğü TBMM KİT Komisyonunda Batman’ın TPAO ile ilgili taleplerini dile getirdi.

ZİVER ÖZDEMİR, TPAO GENEL MÜDÜRÜ’YLE GÖRÜŞTÜ
19-03-2021 17:54
Google News


KENTİN TALEPLERİNİ SIRALADI
Özdemir, TPAO Genel Müdürünün katıldığı toplantıda, Batman’da TPAO tesislerinin yerleşim alanlarının hemen bitişiğinde kalarak şehirle bütünleştiğini ve TPAO’nun üretim faaliyetlerinin Batman için avantajları olduğu gibi dezavantajlarının da olduğunu dile getirdi. Özdemir, TBMM KİT Komisyonunda, hava kirliliği ve çevre kirliliği gibi olumsuzluklara rağmen Batmanlıların TPAO’ya sahip çıktığını belirtirken “TPAO, üretim ve taşıma faaliyetleri yaparken toplamda 495 km yolumuzu kullanıyor ve Özel İdare bütçesi ile yapılan bu yollarımızda bozulmalar meydana geliyor. Bozulan yollarımızın onarımı için her sene hibe asfalt verilmesi, Batman’da sosyal sorumluluk projeleri ve spor faaliyetlerine kaynak aktarılması, Batman eğitimine destek verilmesi, üretim ve sondajda kullanılan lojistik, yedek parça ve diğer emtia alımlarının yurtdışı yerine yerel esnaftan yapılması, personel temininde bölgede yaşayan hemşehrilerimizin tercih edilmesi, Batman’da Petrol Müzesi kurulması, Batman Üniversitesi ile yapılacak protokol ile başarılı olan petrol ve doğalgaz bölümü mezunlarına TPAO bünyesinde iş imkanı sağlanmasnı talep ediyoruz” dedi.

İŞÇİLERİN GÖREVE İADESİNİ İSTEDİ
Özdemir, 2018 yılında TPAO bünyesinde görev yaparken atölyelerinin kapanması gerekçe gösterilerek iş akidleri feshedilen ve açtıkları işe iade davasını kazanan 20 işçinin işlerine iadesini de TPAO Genel Müdüründen talep etti. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete