GÜNDEM

ZİYA SARAN, BARIŞ İÇİN ÖNERİLERİNİ AÇIKLADI

Dikkatleri Ortadoğu ve Türkiye’de yaşanan savaşlara çekmek için bugüne kadar çeşitli eylem ve etkinlikler düzenleyen Ziya Saran isimli vatandaş, bu kez de siyah kurdele ile alanlardaydı.

ZİYA SARAN, BARIŞ İÇİN ÖNERİLERİNİ AÇIKLADI
02-05-2016 20:57
Google News

Metrelerce uzunluktaki siyah kurdeleyi Turgut Özal Bulvarı üzerine bırakan Saran, dikkatleri savaşın kirli yüzüne çekmeye çalıştı.

YAPILMASI GEREKENLERİ SIRALADI

Savaşın son bulması için atılması gereken adımları açıklayan Saran “Ghandi’nin pasif direnişi, olumlu veya olumsuz yönüyle toplumda (siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteliler, yazarlar, öğretmenler vb.) tartışmaya açılmalı. Pasif direnişe örnek olarak, 1955 yılında siyasilerin otobüslerde siyasi ayrıma tepki göstermek için yaklaşık protesto amacıyla 1 yıl süreyle otobüslere binmemeleri örnek alınabilir. Gandi’nin yaklaşık 400 km yürüyüşü ikinci konu olarak Musevi ve Müslümanlar arasındaki toplumda Nobel farkının tartışılması gerekmektedir. Eğer bu tür adımlar atılmazsa her gün yeni ölümlere tanıklık etmeye devam edeceğiz. Barış için herkes, elinden gelen gayreti göstermelidir” dedi. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete