SİYASET

“Zor bir işe talip olduk”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcıları Hasan Karal ve Elif Esen, Batman'da gazetecilerle bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

“Zor bir işe talip olduk”
25-09-2022 18:57
25-09-2022 18:59
Google News

 

DEVA Partisinin kurulduğu günden bu yana şeffaf yapısıyla toplum faydasını esas alan çalışmalar yaptığını belirten Batman İl Başkanı Melik Müjdeci “Büyük bir yoksulluğa sürüklendik. Türk Lirasında yaşanan erime ve iğneden ipliğe gelen zamlar nedeniyle bir avuç zengin daha da zenginleşirken, emekçilerimiz, sağlıkçılarımız, öğrencilerimiz, tüm halk giderek kan kaybediyoruz. 7 ay 20 gün gibi rekor sürede pandemiye rağmen Türkiye genelinde teşkilatlanma süresini tamamlamış bir partiyiz. Nisan Ayında Yargıtay'ın açıkladığı verilere göre Deva Partisi, üye artışı en fazla olan parti oldu” dedi.

“TOPLUM, BİR SORUN YUMAĞIYLA BOĞUŞUYOR”

Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen “Bölgeyi il ve ilçe başkanlarımızla birlikte geziyoruz. Bugün yaşadığımız derin sorunlara nasıl deva olacağımızı anlatıyoruz. Kadınla, gençle, emekliyle, çiftçiyle, esnafla buluşuyoruz. Deva Partisi, gerçekten deva olabilmek için tespit ettiği sorunları genel merkeze gönderip, hesaplamalarını yapıyor. Bugün Batman'da sahadaydık. Derin bir yoksulluk gördük. Toplum, sorunlar yumağıyla boğuşuyor. Başkanlık sistemini yollayabilmek için bir geçiş sürecine ihtiyaç var. Ülkeyi yeniden ayağa kaldıracak çalışmalarla yürütecek bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyacımız var. Oyunun kuralları şuanda yazılıyor. 6'lı masadaki herkes bu kurallara mutabık kalacak. Biz şuan 6'lı masadayız ama ittifak değiliz” dedi.

“KADINA ŞİDDETİ ASLA KABUL ETMEYİZ”

Geçtiğimiz günlerde İran'da tesettüre uygun giyinmediği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra ölen Mahsa Amani ile ilgili konuşan Esen “İran'da gerçekleşen bu olayı şiddetle kınıyoruz. Giyim tarzı sebebiyle kimsenin şiddet veya eziyet görmesine izin vermeyiz. Ülkemizde elbette bu boyutta bir durum yok. Ülkemizde de kadın giyimi, yaşam tarzı, inancı, etnik kimliği nedeniyle zamanında eziyet görmüştür. Muhafazakâr kesimin genç kızları yaklaşık 20 yıl önce eğitim haklarından mahrumdular. Eğitim hakkı önemli bir haktır ve asla Deva Partisi olarak bunun tehdit altına alınmasına izin vermeyiz” dedi.

“ZOR BİR İŞE TALİP OLDUK”

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal ise “Deva Partisini kurarken zor bir işe talip olduk. Türkiye'deki siyasi partilerin hemen hemen hepsi bir kolaycılığı tercih etti. Hazır bir seçmen tabanına hitap ederek, kısa ve kestirme yollarla seçmenin gönlünü cezp etmeyi tercih ettiler ama biz bunu tercih etmedik. Biz Türkiye'nin 85 milyonunun ortak duygularına hitap edebilmeyi kendimize metot olarak kabul etmeyi uygun gördük. Biz henüz kendimizi belli bir ittifakın içinde görmüyoruz. Henüz bir karar vermiş değiliz. HDP ile ilgili ise genel başkanımız ve bizler zaten gerekli cevapları verdik. Türkiye'de yasal ortamda siyaset yürüten bütün partilerle diyalog içerisine gireriz ama son günlerde HDP öncülüğünde farklı bir ittifak çalışması var. Dolayısıyla üçüncü bir ittifak söz konusu olabilir. Biz alternatifler oluşturmaya çalışıyoruz. Her şeyden önemlisi biz siyasete güven kazandırmak için yola çıktık” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete