GÜNDEM

ZORLUOĞLU’NDAN BASINA DESTEK MESAJI;

“HER GÜN 1 YEREL GAZETE ALALIM”

ZORLUOĞLU’NDAN BASINA DESTEK MESAJI;
18-12-2018 16:24
Google News

Öğretim Görevlisi Burhan Zorluoğlu, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği tarafından başlatılan Her Gün Her Eve ve İşyerine 1 Yerel Gazete kampanyasına desteklerini açıkladı.

Yerel medyanın güçlendirilmesi, toplum ve basın arasındaki bağın güçlendirilmesi ve toplumun sorunlarının basın yolu ile daha hızlı ve etkin çözülmesi amacıyla Batman Çalışan Gazeteciler Derneği tarafından başlatılan Her Gün Her Eve ve İşyerine 1 Yerel Gazete kampanyasına en büyük destek, Zorluoğlu’ndan geldi.

HABERLERİN NE TÜR ZORLUKLARLA HAZIRLANDIĞINI DÜŞÜNÜYOR MUYUZ?

Zorluoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kıymetli dostlarım, bizler her zaman basının halkın sesini yeterince duyurmadığını, şehrimizin sorunlarını dile getirmediğinden şikâyet ederiz. Ancak basının halkın gözü ve kulağı olabilmesi için acaba bizler ne kadar görevimizi yapıyoruz. Bizler bu haberlerin ne kadar zorlukla hazırlandığını, maddi ve manevi ne kadar emek harcandığını hiç düşünüyor muyuz? Bence ben dâhil hiç birimiz bu konular üzerinde kafa yormuyoruz. Bizlerin yaptığı sadece internetten gazetenin sitesine girip haberleri okumak. Bizler günümüzdeki teknolojik nedenlerden dolayı web sitelerinin büyük bir maddi giderinin olmadığını sanıyoruz. Eğer gazetecilik sadece internetten haber vermek olsaydı doğru kabul edilebilirdi. Ancak şu unutulmamalıdır ki ister internet gazeteciliği olsun ister matbaa gazeteciliği olsun ikisinin de arkasında haberlerin hazırlandığı büyük bir mutfak, çok sayıda muhabir, yazar ve yönetici kadrosu var. Dördüncü kuvvet dediğimiz basın demokrasilerde vazgeçilmez bir kuvvettir. Bu dördüncü kuvvetin ayakta kalabilmesi için de gerek moral gerek maddi olarak güçlü olması gerekir. Bu nedenle siz kıymetli dostlarımı ve Batmanlı Kardeşlerimi Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’nin başlattığı Her Eve Her İş Yerine Bir Yerel Gazete kampanyasına katılmaya ve her gün bir yerel gazete almaya davet ediyorum” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete