ROPÖRTAJ

“ZORU BAŞARAMAYAN, HEDEFLERİNE ULAŞAMAZ”

AK Parti Batman Kadın Kolları İl Başkanı Mevlüde Bilici ile Röportaj.

“ZORU BAŞARAMAYAN, HEDEFLERİNE ULAŞAMAZ”
25-03-2018 15:42
Google News

 

Zarif mi zarif bir kadın…

Üstelik mütevazı…

Belli, konuşurken iki düşünüyor, bir söylüyor.

İyi de bir siyasetçi.

Bu sebeptendir, iki dönem üst üste AK Parti Batman İl Teşkilatı Kadın Kolları Başkanlığına seçiliyor.

Söyleşi için bir araya geldik.

Üstelik ilk röportajı bu…

Türkiye Siyasetini,

Kadını,

Batman’ı konuştuk.

Tabi tüm bu konuların alt paydasında AK Parti’yi.

Sohbeti keyifli,

Yanıtları dobra.

Altıncı hissim diyor ki;

Siyasette daha çok göreceğiz bu kadını.

Bakın, o kadın, neler anlatıyor, yönelttiğim sorularla alakalı…

İlk söyleşisini bana verdi

……

-Mevlüde Bilici kimdir, kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

“Batman’da Alikan Aşiretinden, on kardeşli bir ailenin kızıyım. Muhasebe-Vergi Uygulamaları ve Kamu Yönetimi mezunuyum. İşletme alanında Yüksek Lisans yapmaya çalışan naçizane bir öğrenciyim. Eğitim sektöründe çalışıyorum”

-AK Parti ile yolu, 2002 yılında kesişmiş Sayın Bilici’nin. AK Parti ile serüveninin başladığı o dönemi şu sözlerle anlatıyor;

 “2002 yılıydı. Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Kimsesizlerin Kimsesi’ cümlesinden etkilenip, partiye gönül verdim. Çalışmalarına katıldığım Batman AK Parti İl Başkanlığında, 2015 yılında Kadın Kolları Başkanı seçildim. 2018 yılı Mart ayında yapılan Olağan Kongrede Genel Merkezin takdiriyle güven tazeleyip, ikinci kez göreve getirildim”

“BATMAN’DA 22 BİN KADIN ÜYEMİZ VAR”

-Batman ve Türkiye genelinde Partinin Kadın Kollarında kaç üye var?

Batman, Merkez, İlçe ve Köylerde 22 Bin Kadın Üyemiz mevcut. Türkiye geneli de 4.5 milyon üyesi olan bir kadın teşkilatıyız”

“KADINLARDAN TEVECCÜH GÖRÜYORUM”

-Kadın Kolları’nda bugüne kadar yaptığınız çalışmalardan kısaca bahseder misiniz?

“Liderimiz kadınlar için ‘siyasettin öznesidir’ diyor. Bundan aldığımız güçle her alanda kadınlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Sadece seçimlerde değil, her zaman kadınlarımızın yanındayız. Sevinçlerine, dertlerine ortak olduk. Kitaplara, ciltlere sığmayan hizmetlerimizin, kadınlarımızın gönlüne sığdığını biliyoruz 4.5 milyon üyesiyle dünyanın en büyük kadın örgütüyüz. Bunun da en güzel kanıtı kadınlarımızın teveccühü”

“AMACIM, BANA VERİLEN GÖREVİ LAYIĞI İLE YERİNE GETİRMEK”

-AK Parti Batman Kadın Kolları Başkanlığına ikinci dönem tekrardan seçildiniz. Hedefleriniz var mı?

“İzninizle Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri ile başlayayım cevabıma. “Bir Türkiye hayal ediyorum, yeni bir anayasa ile ileri demokrasiye kavuşmuş. Bir Türkiye hayal ediyorum, bu gök kubbe altında kardeşliğini pekiştirmiş. Bir Türkiye hayal ediyorum, milleti devletinden razı, vatandaşları mutlu, müreffeh ve özgür. Bir Türkiye hayal ediyorum, bütün farklılıkları, bütün fikirleri, bütün inançlarıyla Ay Yıldız’ın altında birlik ve dirlik içinde” diyor Uzun Adam. Sayın Cumhurbaşkanımızın hedef ve hayalleri, bizim de hedef ve hayallerimizdir. Batman Kadın Kolları Başkanı olarak benim de hedefim, 2023’te Yeni ve Güçlü Bir Türkiye başlığı altında birlik ve kardeşliğimizi korumak adına üzerime düşen görevi laiğiyle yerine getirmek. Batman’da Ak Parti Teşkilatı’nın yürüteceği verimli projelerde yer almak, yönetimimle işbirliği yaparak Batman Halkının sorunlarına çareler aramak, halkın beklentilerini gerçekleştirebilmek için var gücümle çalışmak, tek hedefim”

“EN FAZLA İŞ TALEBİ GELİYOR”

-Kadın sorunlarının yoğun yaşandığı bir kentte hükümetin il teşkilatında kadın kolları başkanlığı yapmak zor mu? Size en çok hangi talep ve sorunlar geliyor?

“Zahmette rahmet vardır. Eşleri tarafından terk edilip çocuklarına bakmak için mücadele eden kadınlar, hukuksal anlamda haklarını da bilmeyince acı manzara ortaya çıkıyor. Bu durumda iş hayatına atılmak ve maddi kazanç sağlamak isteyen kadınlar geliyor zaman zaman… Tabi hem şahsi olarak hem de teşkilatımızla, gerekli yardımı yapmaya çalışıyoruz. Kadın Kolları Başkanlığı görevini üstlenmek, tabi zor. Ama zor olan güzeldir ve zoru başaramayan, hedefine ulaşamaz. Hem sadece benim için değil, tüm parti teşkilatımızın işi zor. Cumhurbaşkanımız ve Partimizin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işi zor, yükü ağır, ben de bu yükün ağırlığını hafifletmek için buradayım, olmaya da devam edeceğim”

“ŞİDDET VE İSTİSMARIN, GÜNDEMİMİZDEN ÇIKMASI, BİRİNCİ ÖNCELİĞİM”

-Kadın istismar ve şiddet olayları son dönemlerde en fazla konuşulan konular arasında. Konuyla ilgili yerelde alabileceğiniz ya da aldığınız inisiyatifler var mı?

“Evet, emin olun ki bu konuda çalışmalarımız hızlanacak. AK Parti kadrolarımız tarafından, kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması, kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin, cinayetlerin ülkemizin gündeminden tamamen çıkması, her zaman birinci önceliğimiz oldu, tabi mücadelemiz devam edecek”

“KADINLARI ÖZGÜVEN SAHİBİ YAPMAK İSTİYORUZ”

“Kadınlara yönelik projelerimiz var. 250 kadına ilkyardım ve farkındalık eğitimi verdik. 30 kadın, bu alanda uzmanlık eğitimi de aldı. Kaza anlarında çocuklarına ve sevdiklerine en yakın olanlar kadınlardır çünkü. Eğitimlerimiz sürecek. Kendi paralarını kazanabilmeleri ve özgüven sahibi olabilmeleri için KOSGEB’le ortaklaşa girişimcilik kursları açacağız. Şimdiden 100’e yakın başvuru var. Şiddet ve istismar konusunda bilinçlendirici seminerler planlıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile iletişim halindeyiz. Sayın Bakanımız Dr. Fatma Betül Sayan Kaya bu konuda ziyadesiyle duyarlı. Şiddeti ve istismarı önlemek, kadının kendine yetebilirliğini sağlamak adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz”

“STK’LAR DİK DURDUĞU MÜDDETÇE BİZ DE DESTEKLERİZ”

-Batman’da kadın STK’larını ve çalışmalarını yeterli buluyor musunuz?

“STK’lar, resmi kurumların dışındadır, bağımsız çalışırlar. Toplum düşüncesinin özgürleşmesi ve siyasi kalitenin yükselmesine katkı sağlar. Batman’daki STK’lardan gerekli desteği görmek, bizim için çok önemli. Bölgemizin en önemli sorunu, işsizlik ve kadınların eğitimde yetersiz kalmaları. Bu konularda STK’ların desteğine ihtiyacımız var. Tabi her alanda daha etkin ve daha toplumcu düşünmeleri gerekiyor. Bireysel taleplerden ziyade, Batman için ne yapmalıyız sorusu üzerinde çalışmalılar”

“GÖREV İSTENMEZ, TEBLİĞ EDİLİR”

-Önümüzde sıkı hazırlandığınız 2019 seçimleri var. Nasıl çalışacaksınız, seçimlerden sonra yeni bir görev sizi bekliyor olabilir mi?

“Bu güne kadar Kadın Kolları Başkanlığı da dâhil olmak üzere hiçbir görevi kendim istemedim, bana görev verildi, en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Bundan sonra da öyle olacak. Görev verilmez, tebliğ edilir. 2019 seçimlerine gelince, Türkiye’de bir sistem değişiyor. Zoru başarıyoruz. Bu yüzden çok önemli. Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimi de kadınlarla kazanacağız, inanıyorum”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
9 Mayıs 2024 e-gazete