SİYASET

“ZORUNLU ROTASYON, İŞ VERİMLİLİĞİNİ DÜŞÜRÜYOR”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle Meclise verdiği soru önergesinde zorunlu rotasyondan doğan mağduriyetleri gündeme getirdi.

“ZORUNLU ROTASYON, İŞ VERİMLİLİĞİNİ DÜŞÜRÜYOR”
14-04-2016 12:16
Google News

Zorunlu rotasyon ile memurların ve ailelerinin mağdur edildiğini savunan Aslan “Hiçbir sosyal tarafın önerisi alınmadan tek taraflı uygulanan rotasyonlar ile binlerce memur aynı anda çalışma yerlerinden, eğitim gören çocukları ise okullarından koparılıyor. Bu durum çalışanların moral ve motivasyonunu bozuyor, iş verimliliğini düşürüyor” dedi.

“MEMURLAR EKONOMİK SIKINTI ÇEKİYOR”

Zorunlu rotasyon ile memurların sosyal ve özlük hakları görmezden gelinerek statü hukukundan kaynaklanan güvencelerinin yok sayıldığını açıklayan Milletvekili Aslan “Ülkemizin bir köşesinden diğer bir köşesine gönül rızası olmayan bir memurun rotasyona bağlı olarak gönderilmesi sizce adalet midir? Memurların çocuklarının eğitimlerindeki başarısızlıklarında kimi sorumlu görüyorsunuz? Çalıştığı ortama alışmış memurun ani bir rotasyonla motivasyonunda bir düşüş yaşanmaz mı? Zaten sürekli ekonomik sıkıntılar çeken memurun yer değişikliğiyle, yeni bir düzen kuruncaya kadar yaşayacağı maddi sıkıntılardan haberiniz var mı? Rotasyonun, memurların ebeveynleri üzerindeki olumsuz etkilerini göz önünde bulundurdunuz mu?” sorularını yöneltti. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete