SİYASET

“AKP’Lİ ADAYLAR DA BİZE OY VERMELİ”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Adayları, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“AKP’Lİ ADAYLAR DA BİZE OY VERMELİ”
29-10-2015 20:58

Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Milletvekili Adayları Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, Saadet Becerikli ve Kadir Tunç, Batman’ın ve ülkenin sorunlarına dikkat çekti.

“İŞSİZLİK SORUNU MUTLAKA ÇÖZÜLMELİ”

Programda, işsizlik sorununa vurgu yapan Becerikli “İş Kur’un bu yıl 2 bin kişilik bir alımı vardı. 10 gün içerisinde 10 bin işsiz genç, bu kuruma başvurdu. Olur da parlamentoya girersek, işsizliğin giderilmesi ve Batman’a yatırımların yapılması için çalışacağız. Çünkü gençlerin nasıl yoz bir yaşam içerisine sürüklendiğini görüyoruz” dedi.

“İŞ KAZALARI YÜZDE BİN 400 ARTTI”

Milletvekili Adayı Kadir Tunç ise iş cinayetlerinin AK Parti döneminde yüzde bin 400 arttığını ifade etti. Uyuşturucu problemine de dikkat çeken Tunç “Uyuşturucu kullanım yaşı çok düştü. Bunun sebebi AKP’nin özellikle gençlik yapımıza yapmış olduğu operasyonlardır. Çünkü gençlik yapımız bu sorunla mücadele ediyordu. Gençlik yapımızı tutuklayarak bu sorunun önünü açtılar” dedi.

“AK PARTİ, KADINI TOPLUMDAN UZAKLAŞTIRDI”

Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran ise AK Parti’nin kadınlarla ilgili politikasını eleştirerek “Kadınların meclisteki sayıları düşürüldü. Kadın cinayetleri AKP döneminde arttı. Bu cinayetler soruşturulmuyor. Kadınlar AKP döneminde iş alanından da uzaklaştırıldı. Kadına doğurduğu çocuk başına para verileceği vaatleri, kadının iş alanında çekilmek istendiğinin göstergesidir. Biz HDP olarak bu sorunla mücadele ediyoruz” dedi.

“AKP’Lİ ADAYLAR DA BİZE OY VERMELİ”

Milletvekili Mehmet Ali Aslan da, 7 Haziran seçimleri sonrası bölgede yaşananların kaygı verici olduğunu belirterek, herkesin elini vicdanına koyarak oy vermesi gerektiğini kaydetti.

Yaşananların, herkese zarar verdiğini anlatan Aslan “Bölgede yaşanan hareketlilik herkese zarar verdi. Bu olayların kimin emriyle yapıldığını herkes biliyor. AKP ile Hüda-Par seçmeni yaşananları görmelidir. Türkiye’de ilk defa Yahudilerden cesaret ödülü alan kişi, Tayyip Erdoğan’dır. İkincisi Amerika askerleri Irak’a girdiği zaman, burada binlerce kadına tecavüz ettiği zaman, Erdoğan çıkıp demişti ki o askerlerin sağ salim evlerine dönmesi için dua ediyoruz. AKP’nin din düşmanı olup olmadığını görsünler. Bence AKP’li adaylar da bize oy versin. Çünkü barışı savunan barışı isteyen parti biziz. Geçen AK Parti’nin ampulünü gözümde canlandırdım. Artık kan yayıyor, ışık yaymıyor. Yolsuzluk, hırsızlık yaparak ülkeyi karartıyor” dedi.

“AK PARTİ VERGİ VERMİYOR” İDDİASI!

Programda konuşma yapan Aslan, Vergi Dairesi tarafından Batman’ın 4 gazetesinde yayımlanan “yüzsüzler listesini” de basın mensuplarına göstererek “Vergi Dairesi, tahsil edemediği vergileri yüzsüzler listesiyle kamuoyuna teşhir etmiş. Listede AK Parti’nin de ismi var. AK Parti İl Başkanlığı 2014 ve 2015 yılında ödemediği vergi tutarı toplam 5 milyardır.  Bu listede AKP İl Başkanlığının son iki yıla ait yaklaşık 5 bin liralık vergi borcunu ödemediğine dair ilan yayınlamış. Maliye Bakanı Batmanlı, ne yazıktır ki onun uzmanlık alanı ile ilgili onun ilinde, onun branşı ile ilgili 5 bin lira gibi küçük bir rakamı ödememişler. Şayet talep olursa yardımcı olabiliriz. Dinimiz yardımlaşmayı emrediyor” dedi. Toplantıda Milletvekili Adayları, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA