TÜRKİYE VE DÜNYADAN

“Anadilde çalışma yürüteceğiz”

DTSO’nun Kürtçeyi seçmeli ders olarak alan öğrenciler için düzenlenen programda söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, anadilin önemine dikkat çekerek, anadilde çalışma yürütecek herkese yardımcı olacaklarını belirtti.

“Anadilde çalışma yürüteceğiz”
26-05-2024 15:14
26-05-2024 15:15

Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası (DTSO), okullarda Kürtçeyi seçmeli ders olarak seçen öğrenciler için başlattığı tablet kampanyası kapsamında ÇandAmed Kültür ve Kongre Merkezi’nde program düzenledi. Programa, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Safiye Akdağ, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Eş Başkan Hatun: Halkımıza yardımcı olacağız

Programda konuşan Eş Başkan Hatun, anadilin önemine dikkat çekerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak ülkemize sahip çıkacağız. Halkımıza ve 17 ilçemizde kim anadilde çalışma yürütmek isterse, akademi dahi bu alanda çalışan, kurs açmak isterse hepsine yardımcı olacağız. Buradan onun sözünü veriyoruz. Dilimiz için her sözü veririz. Her ağaç kendi kökleri üzerinde yeşerir, insan da kendi diliyle var olur” dedi. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA