TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bağlar refüjleri kadife çiçekleriyle güzelleşiyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesindeki refüjleri düzenleyerek kendi fidanlığında ürettiği 9 bin 720 kadife çiçeği dikmeye başladı.

Bağlar refüjleri kadife çiçekleriyle güzelleşiyor
19-05-2024 15:17
19-05-2024 15:18

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığının, Yenişehir ilçesindeki Fidanlık Şefliğinde kendi imkânlarıyla ürettiği yazlık mevsimlik çiçekler kentin refüjlerini süslüyor. Uzun zamandır çiçek ve peyzaj çalışmalarının yürütülmediği refüjlere yönelen Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Bağlar ilçe sınırlarında yer alan ve yurttaşlar tarafından Batıkent Caddesi olarak bilinen Dicle Bulvarı’nın refüjlerine yazlık mevsimlik çiçek dikti.

Refüjler uygun hale getirildi

Ekipler, yazlık mevsimlik çiçek dikiminden önce alanı yabani otlardan arındırdı, fazla kalan toprağı aldı ve çapa işlemi yaparak Dicle Bulvarı refüjlerini bitki dikimine uygun hale getirdi.

9 bin 720 kadife çiçeği dikildi

9 bin 720 adet kadife çiçeğinin Dicle Bulvarı refüjlerinde daha estetik görünmesini sağlamak için Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, alana ayrıca çalı grubuna ait top mazı, gül ve gold taflan bitkilerini de dikti. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Fidanlık Şefliğinde ürettiği çalı ve yazlık mevsimlik çiçekleri Sur, Kayapınar, Bağlar ile Yenişehir ilçelerinin refüjlerinde değerlendirmeye devam edecek. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA