GÜNDEM

Bakan Tekin, eğitimin rotasını belirledi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Şanlıurfa'da yaptığı basın toplantısında yeni eğitim ve öğretim yılında devreye alınacak uygulamaları detaylarıyla paylaştı. Öğrencilerin sınıflarda cep telefonu kullanımından tutun, öğretmenler için beyaz önlük zorunluluğuna kadar bir dizi yenilik geliyor.

Bakan Tekin, eğitimin rotasını belirledi
24-08-2023 12:06
24-08-2023 11:46
BATMAN

CEP TELEFONLARI SINIFLARA GİREMEYECEK

Bakan Tekin, öğrencilerin dikkatinin cep telefonları yüzünden dağıldığına dikkat çekerek, "Çocuklarımızın sınıflara cep telefonu getirmemesi için gerekli tedbirleri alacağız" dedi. Öğrencilerin derslere odaklanabilmesi için bu tür dikkat dağıtıcı etkenlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

ÖĞRETMENLER BEYAZ ÖNLÜK GİYECEK

Okullarda bir diğer önemli değişiklik ise öğretmenler için geliyor. Bakan Tekin, "Öğretmenlerin beyaz önlük giymeleri konusunda valiliklerimiz gerekli düzenlemeleri yapacak" açıklamasında bulundu.

KİTAP DAĞITIMI VE DEPREM BÖLGESİNE ÖZEL TEDBİRLER

Bakan, yaklaşık 500 milyon kitap dağıtacaklarını ve bu kitapların yıl sonunda öğrencilerden geri alınacağını belirtti. Ayrıca, deprem bölgelerinde eğitimin sorunsuz başlaması için önceden hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

OBEZİTE VE DİJİTAL BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

Yeni eğitim yılında obezite ve dijital bağımlılıkla da etkin bir mücadele başlatılacağını belirten Bakan, okul bahçelerinin aktif kullanılmasını ve sosyal medya üzerinden ödev verilmesinin önüne geçilmesini planladıklarını söyledi.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÖDEV YASAK

Sosyal medyanın, çocukları dijital bağımlılığa ittiğini belirten Tekin, "Sosyal medya üzerinden ödev verilmesinin önüne geçilecek" açıklamasını yaptı. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA