GÜNDEM

BARO’LARDAN “DEMOKRASİ” VURGUSU

Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL sürecine ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

BARO’LARDAN “DEMOKRASİ” VURGUSU
13-02-2017 19:22

Aralarında Batman Baro Başkanı Abdulhamit Çakan’ın da bulunduğu Bölge Baro Temsilcileri, Diyarbakır’da uğradığı suikast sonuç hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Tahir Elçi’nin faillerinin 15 aydır yakalanamamasına da tepki gösterdi.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SÜRECİNE TÜM KESİMLER DAHİL EDİLMELİ”

Konuya ilişkin yapılan açıklamada “Darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL ve çıkarılan KHK’ler ile ülke yönetilmeye başlanmış, Parlamentonun yasama yetkisi KHK'ler ile yürütme organına devredilmiş, çıkarılan KHK’lerde temel hak ve özgürlükleri askıya alan düzenlemelere yer verilerek toplumda yeni sorun alanları yaratmıştır.

OHAL koşullarının yaşandığı bugünlerde, ülkenin bütün hukuk ve siyasal sistemini etkileyecek bir anayasa değişikliği sürecine tanıklık etmekteyiz. Anayasa yapım süreçlerinin demokrasinin gereği olarak hazırlanma sürecine, teklif, görüşme ve oylama süreçlerinde toplumsal tüm kesimlerin katılım ve temsiliyetinin sağlanması gerektiğini savunmaktayız” denildi.

HALKIN TEMSİLCİLERİNE OPERASYON YAPILMAMALI

Açıklamanın devamında “Demokrasinin olmazsa olmazı olan seçimlerle göreve gelmiş halk iradesini temsil eden yerel yöneticilere yönelik operasyonların, yerel yönetimlere kayyum atamalarının ve milletvekillerinin gözaltına alınması veya tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu, demokratik kazanımlara ve halkın iradesine müdahale niteliğinde olduğunu belirtmek isteriz.

Tüm bu uygulamalar Kürt sorununun çözümü için vazgeçilmez olan demokratik siyaset alanını daraltmakta ve sivil siyaseti işlevsiz bırakmaktadır. Son olarak değerli meslektaşımız Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Tahir ELÇİ’NİN katledilmesinin üzerinden 15 ay geçmiş olmasına rağmen halen fail veya faillerinin bulunamaması, dosyada tek bir şüphelinin dahi olmaması kabul edilemez bir durumdur” ifadelerine yer verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA