GÜNDEM

BATMAN 81 İLİ BÜYÜLEDİ

Batman Valiliği, Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayına ev sahipliği yaparak Batman’da bir ilke imza attı.

26-05-2024 18:51
27-05-2024 19:07

Batman Valiliği, Türkiye’nin önde gelen internet haber sitelerinin sahiplerini, CEO’larını ve muhabirlerini Batman’da ağırladı. Batman Valiliğinin ev sahipliği yaptığı, Batman İl Özel İdaresi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Türkiye İnternet Gazetecileri (TİGAD)’ın katkıları ile Batman’da düzenlenen Yeni Nesil İnternet Gazeteciliği Çalıştayında, Türkiye'nin dijital medyasının dünü, bugünü ve yarını ele alındı.

VALİ CANALP, GAZETECİLERİ AĞIRLADI

Batman Valisi Ekrem Canalp, Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı ve Batman Kültür Gezisi Programı kapsamında Batman’a gelen 81 ilin yerel basın temsilcilerini valilik toplantı salonunda ağırladı. TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’in de katıldığı programda gazetecileri ağırlayan Vali Canalp, konuşmasına gazetecilerle selfie fotoğraf çekerek başladı. Batmanlı gazetecilerle her yıl 10 Ocak Gazeteciler Günü uyguladığı 1 anı–1 soru geleneğini hatırlatan Vali Canalp, kendisine soru soracak olan gazetecilerden mesleki anılarını da anlatmalarını istedi. 1 anısını anlattıktan sonra Vali Canalp’a soru soran gazeteciler, kentteki yatırımlar hakkında bilgi edinmek istedi. Batman'da yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Canalp “Genel güvenliğin arzu ettiğimiz istikamette sağlanması ilimizin gelişimine katkı sağladı. Terörün gerilemesiyle beraber ekonomik ve sosyal gelişme sağlandı. Batman'da gece saatlerinde caddeler sokaklar cıvıl cıvıl, genç kızlarımız sokaklarda yürümekten korkmazlar. İnsanlar hayata daha iyi tutunuyor. 60 bin kişilik istihdam sağlamak üzere yatırımlar yapıyoruz. Batmanlılar iş aramayacak, iş Batmanlıları arayacak. Batman'ın 50 yıllık gelişim planını hazırladık. 15 ayrı sektöre gelişim planını böldük. Her alanda ne yapmamız gerekiyorsa planladık” dedi. Vali Canalp, Batman’da ilkini düzenledikleri Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayının tüm kentlere örnek olmasını temenni etti.

GAZETECİ HATİCE TÜRKAN, MESLEKTAŞLARI ADINA KONUKLARI SELAMLADI

Gazeteciler Batman Valisi Ekrem Canalp’ı ziyaret ettikten sonra Batma Üniversitesi Merkez Kampüste Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayına katıldı. Programda Batman Valisi Ekrem Canalp, kurum müdürleri STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Batman’ın yerel gazetecileri, Batman Üniversitesi radyo ve televizyon bölümü öğrencileri ile vatandaşlar da yer aldı. Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayının koordinatörlüğünü yapan TİGAD Batman İl Temsilcisi ve Sonsöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hatice Türkan, açılış konuşmasında “Sizleri, petrol kenti Batman’da ağırlamanın sevincini yaşarken, bize bu fırsatı sağlayan Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Bu güzel şehirde yurdun dört bir yanından siz değerli kalemleri ağırlamanın heyecanı içindeyiz. Batman’da ilki düzenlenen Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayının verimli geçeceğinden şüphem yok. Temennimiz, sizleri Batman’dan hoş bir sada, tatlı anılar ve güzel dostluklarla uğurlamak… Ve tabi, gittiğiniz memleketlerde Batman’ı tüm iyi yönleri ile anlatmanız ve haber sitelerinizde Batman’a dair güzel bir kaç cümle yazmanız” dedi.

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN İNTERNET HABER SİTELERİ, DİJİTAL GAZETECİLİĞİ ANLATTI

Batman Üniversitesi Merkez Kampüste düzenlenen Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayında haberler.com ve sondakika.com Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur, internet gazeteciliğin dünü, bugünü, yarınını anlatırken,  Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel dijital medya ve güvenilir habercilik konusunu ele aldı. Kanal 7 Haber Sunucusu Meryem Nas Mercan, geleneksel medyadan dijital medyaya geçiş konusunu, İHA İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Biçer ise ajans haberciliği ve internet medyası konusu ele aldı. Ülke TV Haber Sunucusu Gözde Özyürek, sorunsuz iletişim: etkin ve yetkin iletişim konusunu ele alırken, Akit TV Haber Müdürü Uğurcan Gökçe ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğr. Üyesi Dr. Aslı Köseoğlu da dijital çağda yerel medya: fırsatlar ve tehditler konusunda sunum yaptı. Programın moderatörlüğünü ise sondakika.com haber sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Teymur yaptı. Programda misafir gazetecilere seslenen Batman Valisi Ekrem Canalp gazetecilere Batman’ı anlattı. Programda TİGAD tarafından Batmanlı Gazetecilere isme özel kalem ve katılım belgeleri dağıtıldı. TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel tarafından konuşmacılara plaket takdimi yapılırken, TİGAD Batman İl Temsilcisi Hatice Türkan’ın plaketi ise Vali Ekrem Canalp tarafından takdim edildi.

KÜLLİYE HAYRAN BIRAKTI

Gazeteciler çalıştaydan sonra cuma namazını Necat Nasıroğlu Külliyesinde kıldı. Gazeteciler, külliyenin ihtişamını kadrajına aldı.

BATMAN MODELİ KÜTÜPHANECİLİK, HEYECAN UYANDIRDI

Gazetecilerin gezi rotası, Batman Şenay Aybüke İl Halk Kütüphanesi ile başladı. Batman modeli kütüphanecilik hakkında bilgi edinen gazeteciler, bölgenin en modern kütüphanesinde fotoğraflar çektirdi. Kültür ve Turizm İl Müdürü İhsan Aslanlı, kütüphanenin işlevi hakkında gazetecileri bilgilendirdi.

DRON ÇEKİMLERİ RENK KATTI

Farklı illerden gelen gazeteciler, dron çekimleri ile Batman’ı kadrajlarına aldı. Birbirinden farklı karelerin yalanlandığı çekimler büyük beğeni topladı. Sosyal medyada 81 ilin gazetecileri tarafından Batman’la ilgili paylaşımlar yapıldı.

SÜRYANİLERİN KUTSAL MANASTIRINA ZİYARET

Gazeteciler, Beşiri Ayrancı Köyünde bulunan Mor Kiryakus Manastırını gezerek hatıra fotoğrafları çekti. Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı, gezi programında gazetecilere rehberlik ederek, soruları yanıtladı. Manastırda gazetecilere danuk, Sason çileği, yayık ayran ve sumak şerbeti ikram edildi.

GAZETECİLER HASANKEYF İLE GEÇMİŞE YOLCULUK YAPTI

Misafir gazeteciler daha sonra Hasankeyf’e geçti. Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak tarafından karşılanan gazeteciler Hasankeyf Tarihi Müzeyi gezdi.

TEKNE TURU HALAYLARLA RENKLENDİ

Gazeteciler, müze gezisinin ardından Kaymakam İmrak ile birlikte tekne turuna çıktı. Hasankeyf’in tarihi güzelliği gazetecilere tanıtıldı. Batmanlı gazeteciler ise misafir gazetecileri teknede Kürtçe müzikler eşliğinde halaya dâhil etti. Tekne turunun ardından Kaymakam İmrak, Hasankeyf Tandoora’da gazetecilerle yemekte bir araya geldi.      

GAZETECİLER ŞEHİR MERKEZİNDE ESNAFLA SOHBET ETTİ

Gazeteciler şehir merkezindeki aktarlarda ve eski pasajlarda alışveriş yaptı. Hediyelik olarak ceviz, kuru üzüm, leblebi, tandır ekmeği alan gazeteciler, Batman esnafı ile sohbet etti. Gazeteciler 2 günlük programın ardından Batman’dan ayrıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA