BATMAN`DA BUGÜN NELER OLDU?

BATMAN`DA BUGÜN NELER OLDU?

1 Ekim 2024'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM sıraları ile tokalaşmasıyla başlayan süreçte başlayan İmralı görüşmelerinden nihayet sonuç çıktı. DEM Parti heyetleri ile 3'üncü kez görüşen Abdullah Öcalan PKK ve tüm gruplara silah bırakma çağrısı yaptı. İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın merakla beklenen mesajını Pervin Buldan kamuoyuna duyurdu.

2023 yılında 902. sırada yer alan ve 2024 yılında sıralamadaki parçayı 209 basamakla tamamlayan Batman Üniversitesi, ilk 700 farklı şekilde girmeyi başararak önemli bir başarı imzası attı. 2023 yılını Türk üniversiteleri arasında 92. sırada yer alan Batman Üniversitesi, 2024 yılında listede yer alan 120 Türk üniversitesi arasında 72. sırada yükselerek ulusal düzeyde önemli bir gelişme kaydettiğini kaydetti.

Direk, Batman Belediyesi’nde görev yapan otobüs şoförü  Yusuf Güzel’in, son durakta yolcuları indirdiği sırada bir kişi tarafından arkadan yaklaşarak darbedildiğini belirtti. Yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu ifade eden Direk "Üyemizin hiçbir sebep olmadan saldırıya uğramasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Saldırı sonucu yüzüne aldığı darbelerle yaralanan şoförümüz, iş göremez raporu almıştır. Ne hakaret ne de şiddet, hiçbir şoförümüzün hakkettiği bir muamele değildir. Aksine, büyük bir özveriyle çalışan şoförlerimize teşekkür edilmelidir” dedi.

Programa, TEİAŞ 16. Bölge Müdürü Murat Kaya ve TESİŞ Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Beşir Vural da katıldı. Emekli personele verdikleri uzun yıllara dayanan hizmetler için teşekkürlerini ileten yetkililer, her personele plaket takdiminde bulundu. TEİAŞ 16. Bölge Müdürü Murat Kaya, emekli olan personelin kurum için sağladığı katkılardan dolayı minnettarlığını dile getirdi. TESİŞ Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Beşir Vural da emekli çalışanlara gösterdikleri özverili çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.

Batman’da özellikle kış aylarında akşam sohbetlerinin vazgeçilmezi olan kuruyemiş, artık lüks hale geldi. Fındık, fıstık, ceviz, badem gibi kuruyemişlerin fiyatları cep yakarken, esnaf satış yapamamaktan şikâyetçi. Kuruyemiş esnafı “Fiyatlar sürekli yükseliyor. Alım gücü çok düştü. Artık çerez lüks oldu. Fıstığın kilosu 550 TL, ancak biz vatandaş alabilsin diye 500 TL’ye satıyoruz. Buna rağmen vatandaşlar pahalı buluyor. Eskiden kış aylarında daha fazla hareketlilik vardı. İnsanlar kiloyla alışveriş yapıyordu, şimdi gramla alıyorlar. Satış olmayınca biz de zorlanıyoruz, işçilerimizin maaşlarını bile karşılamakta güçlük çekiyoruz”dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ