GÜNDEM

Batman’da enerji çalıştayı başladı

Batman Üniversitesi’nde Türkiye Yüzyılı Kapsamında Enerji ve maden alanlarında cari dengeyi sağlamaya yönelik Katma Değerli Üretim Ve Teknolojik Dönüşüm Çalıştayı düzenlendi.

Batman’da enerji çalıştayı başladı
24-02-2024 08:45
23-02-2024 16:14
BATMAN

GÜCÜNÜZ, KAPASİTENİZLE DOĞRU ORANDADIR

Batman Üniversitesi Merkez Kampüste düzenlenen enerji çalıştaya, alanında uzman konuşmacılar katıldı. Çalıştayda konuşan Rektör Prof. Dr. İdris Demir “Uluslararası ilişkilerde domino teorisi dediğimiz bir yaklaşım var. Enerjiye katkı sağladığı gibi cari sektördeki açığın kapanmasından mal ve hizmetlere kadar her birimizin cebinin rahatlamasına yol açacaktır. Ülkemizin, sadece bölgesinde değil, etrafında değil, dünyada söyleyecek sözü var. Gücünüz, kapasitenizle doğru orandadır. Bu vizyonunuzu ortaya koyacak,  bu vizyonunuzu gerçekleştirecek maddi gücünüzün de olması gerekiyor. Bakın ülkemizin, Türkiye Cumhuriyetinin cari açığının kapanmasına, azalmasına yönelik olan enerji temeli, bu çalışmalar, domino etkisi teorisiyle, sadece enerjide, diğer alanlarda, uluslararası ilişkilerde etki oluşturuyor. Birleşmiş Milletler platformumda, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde öncülük ettiği diğer bir kısım politikaların geliştirilmesinde, uygulanmasında kalıcı hale getirilmesinde çok önemli doneler taşıyacaktır” dedi. (Ali Uslu)

GURUR VEREN GÜZEL GELİŞMELER VAR

Cihannüma Derneği Enerji ve Maden Çalışma Grubu Başkanı Mithat Cansız, programda yaptığı konuşmada “Ekonomi olarak kısmi  bir sıkıntıdan geçiyoruz. Enflasyon, cari açık, faiz oranlarından bahsediliyor, işsizlik oranlarından, zamlar vs. bütün bunlar ondan dolayı husule geliyor. Bunu kökünden çözmek için de uzun vadede katma değer üretim yapılması gerekiyor. Ülkemizde özelikle savunma sanayileri alanında, biliyorsunuz çok göz dolduran, bizlere gurur veren güzel gelişmeler var. Umut ediyoruz ki bu bütün sektörlere teşvik olur” dedi.

ENERJİ ÇALIŞTAYI 2 GÜN SÜRECEK

Batman Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi̇ - Elektrik -Elektronik Mühendisliği̇ Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Rıda Tür ise çalıştayın iki gün süreceğini ve çalıştay sonrası hazırlanacak raporun ilgili bakanlıklara ulaştırılacağını belirtti. (Üniversite Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA