EKONOMİ

Batman, tekstilde markalaşmalı

Batman'da son 15 yılda gelişen tekstil sektörü, 300'ü aşkın firmayla 40 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Batman, tekstilde markalaşmalı
15-04-2022 11:39
15-04-2022 11:43
BATMAN

Devletin sağladığı teşvikler ve yatırımcıların ilgisiyle son 15 yılda tekstil sektörünün hızla gelişmesi, istihdam hayatına büyük katkı sunuyor. Batman’da 15 yıl önce bir firmanın üretimiyle başlayan tekstil sektöründe şu anda 300'ü aşkın firma üretim gerçekleştiriyor, 40 bin kişi ekmek yiyor. Vali Hulusi Şahin, yeni bir sektör olmasına rağmen Batmanlıların tekstil konusunda çok hızlı yol kat ettiğini söyledi. Firmaların eleman bulma konusunda sıkıntı yaşamadığını belirten Vali Şahin, “Tekstil çok geniş bir kavram. Makineci, son ütücü gibi alanlarda ustalık isteyen alanlar var. Firmalar usta da ve işçi de bulabiliyor” dedi.

TEKSTİL İHTİSAS OSB İÇİN DE HAZIRLIKLAR TAMAM

Batman'ın tekstil sektöründe sıçrama yapması gerektiğini aktaran Vali Şahin “iplik ve kumaş farikası alanlarında tekstil sektörünün büyük firmalarını Batman'a bekliyoruz. Yakında tekstilin yıkama, boyama gibi başka unsurlarının da olduğu bir büyük tekstil şehrinden bahsedebileceğiz. Yetkililer, ikinci OSB ve Tekstil İhtisas OSB’sinin aynı anda yapılamayacağını iletti. Yerini ayırdık, ikinci OSB bittikten sonra Tekstil İhtisas OSB için hazırlıklarımız olacak” dedi.

YATIRIM YAPMAK İSTEYEN ONLARCA YATIRIMCI VAR

Batman Tekstil Sanayi İşadamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk tekstilde markalaşmaya gidilmesi gerektiğini belirtirken “Hem markalaşma hem de tekstilin Batman'da kalıcı olması konusunda gerekli alt yapının oluşturulması ve mevcut bazı sıkıntıların ortadan kaldırılması gerekiyor. Gerekli altyapı ve arıtma tesislerimiz olduğu zaman bu alanda yatırım yapmak isteyen onlarca yatırımcımız var. Entegre ve arıtma tesisleri, yıkama fabrikası, kumaş ve iplik fabrikası kurmak isteyen yatırımcılar var. Ancak yeterli yerimiz yok” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA