GÜNDEM

Batman Valisi'nden HEDEP yöneticilerine ağır sözler; “Batman’a iki kuruş faydanız yok”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 19 Kasım gecesi kentte meydana gelen sel felaketi ve sonrasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere gazetecilerle bir araya geldi. TPAO Kristal Park Tesislerinde gazetecilerin karşısına geçen Vali Canalp, HEDEP milletvekilleri ve yöneticileri için sert açıklamalarda bulundu.

Batman Valisi'nden HEDEP yöneticilerine ağır sözler; “Batman’a iki kuruş faydanız yok”
29-11-2023 17:19
29-11-2023 17:33
BATMAN

 Vali Canalp “Selin yaşandığı ilk gün biz yaraları sarmaya çalışırken, görevden uzaklaştırılmış belediye başkanı sahada yaramızı deşmeye kalkıştı. Sözüm ona siyasiler, sahada provakatif açıklamalar yaptı. Bu ne Türkiye’de ne dünyada görülmüş bir şey değil. Kirli siyaset yapan, çamur siyaseti yapan kişilere buradan cevap vermek istiyorum. Keskin Bayındır, Batman Milletvekili, bir partinin sözüm ona eş genel başkanı.  Vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçları karşılanmıyor, barınma ihtiyaçları karşılanmıyor, sadece çorba dağıtıyorsunuz, kimse afet bölgesine gelmedi diyor. Afet gecesi itfaiye ile oradaydım. İlk saatlerinden beri herkes sahadaydı. Sabahlara kadar bu çalışma devam etti. Sen bunu nereden sallıyorsun? Siz hangi yüzle devlet buraya gelmedi diyorsunuz? Hem sabah kahvaltısı hem sıcak öğle yemeği ve akşam yemeği olmak üzere toplam 130 bin porsiyon yemek dağıttık. Batman, Türkiye’de hiçbir vilayette olmayan bir özelliğe sahip. Her ilçemizde, merkezimizde aşevi yaptık. Sizin dünyadan ve Batman’dan haberiniz var mı? Vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları karşılanmadı diyorsunuz. Yazıklar olsun. Barınma ihtiyacı onları ortaöğretim öğrenci yurdumuza aldık. Siz hangi yüzle barınma ihtiyaçları karşılanmadı diyebiliyorsunuz?  Keskin Bayındır, bu eş başkanlık değil, boş başkanlık” dedi.

“TIKANIKLIĞIN SEBEBİ KAYYUMUN YAPTIĞI KANAL DEĞİL, SENİN YAPTIĞIN BÜZ”

HEDEP’i, sel felaketinde sahada göremediklerini belirten Vali Canalp “Baktım fotoğraflarına. Sahada toplam 20 dakika poz vermişler. Janjanlı elbiselerinde toz, çamur yoktu. Bu haliyle kamu görevlilerine dil uzatıyorlar.  Keskin Bayındır, devlet Batmanlılara yeterince sosyal destek sağlamıyor, diyor. Benim devletim her ay Batman’a 200 milyon lira sosyal yardım sağlıyor. Sizin Batmanlılara iki kuruşluk faydanız var mı?  Görevden uzaklaştırılmış olan başkanvekili Mehmet Demir, basın toplantısı yaptı. Dedi ki, beton kanalın başlangıcında demir ızgaralar vardı, bu demir ızgaralar kaldırılmadı. Beton kanalın başlangıcına gittin mi? Ben o kanalın içini gördüm. Sel olduğu zaman orada demir ızgara yoktu. Burada 1 sene belediye başkanlığı yaptın. Oradaki demir ızgaralar tam üç defa söküp söküp çalındı. Sadece demir ızgaraları değil, yeraltında Telekom’un kabloları da çalınıyor. Kanalın başında tıkanma oldu, demiş. Evet, ilk kayyum bu kanalı 2 metre çapında yaptı. Kayyumlar kanal yaptı, beton kanallar yaptı. Açıktan akan bu dere, sürekli koku yapıyor. Sivrisineğe sebebiyet veriyor. Dolayısıyla burası bir beton kanal halinde örülmüş. Sonra beton kanal bitiyor. kendi partileri zamanında yapmış oldukları yapı başlıyor. Kanal bitiyor, 90 santimetre çapında büz başlıyor. Kayyumun yaptığı kanal 2 metreye iki metre, bunların da döşemiş olduğu büz, 90 santimetre çapında. DSİ Şube Müdürlüğümüzde hesap yaptım. Bu kanalın taşıma kapasitesi nedir. Kanalın seldeki taşıma kapasitesi saniyede 19,98 metreküp. Bunların döşediği büzün de taşıma kapasitesi 1,94 metreküp. Yahu dil uzattığın kayyum, senin döşemiş olduğun tam 10 katı kadar kapasiteli kanal yapmış. Tıkanıklığın sebebi de kanalın başı değil, kanalın bittiği nokta, büz.  Kanalların taşmasının sebebi kayyumların yapmış olduğu kanal değil, sizin belediyelerin çapsızca, vizyonsuzca döşemiş oldukları büzlerdir” dedi. (Adnan Ayaz/Batman Sonsöz Gazetesi)

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA