GÜNDEM

Toplu taşıma zammı, kafa karıştırdı

Yakıt ve giderlerde artan maliyetlerden kaynaklı bir zam da şehir içi minibüslerinden geldi. Minibüsçüler yeni fiyat tarifesine yüzde 100 zam yaparken, belediye ise gelen tepkiler üzerine yeni düzenleme yaptı.

Toplu taşıma zammı, kafa karıştırdı
19-07-2023 15:00
19-07-2023 15:47
BATMAN

Batman Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından giderlerde yaşanan artışlar gerekçe gösterilerek, daha önce 5 TL olan şehir içi minibüs yol ücreti 10 TL’ye çıkarıldı. Öğrenci taşıma ücreti ise 8 TL olarak belirlendi. Zam artışını değerlendiren minibüs şoförleri, zam oranının kendileri için az da olsa tatmin edici bulduklarını belirterek giderler karşısında yeni zammın bile kendilerini kurtarmadıklarını söyledi. 

“FİYATLARI GÜNCELLEMEK ZORUNDA KALDIK”

Şoför Ramazan Yılmaz “Benzine gelen zamla birlikte yeni zamla beraber fiyatlar da arttı. Hem biz hem yolcular mağdur olmasın diye fiyatları güncellemek zorunda kaldık. Yeni zamlar bile bizi kurtarmıyor.  Bu son zamlarla beraber esnafta bitik durumda, gerçekten çok zor durumdayız. Zamlar art arda geldiği için aldığımız aracın bile masrafını karşılayamıyoruz, zamları zaten bekliyorduk ama yüzde 100 olacağını beklemiyorduk” dedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Batman Belediyesi de toplu taşıma zammına gelen tepkiler üzerine yeni düzenleme yaptı. Yapılan açıklamada “Standart sivil minibüs tarifesi 5 TL’den 9 TL’ye çıktı. Standart öğrenci minibüs tarifesi 4 TL’den 6,50 TL’ye çıktı.  Belediye otobüslerine herhangi bir zam yapılmadı” denildi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
... 10 ay önce
Akaryakıta %100 zam mı geldi ki bu fiyat nedir böyle??? Üniv.hatları 6 TL'den bir an da 12.50 TL nasıl çıkarabilir. Vicdansızlık bu
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA