TÜRKİYE VE DÜNYADAN

DİSKİ’den uyarı

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, su verimliliğinin artırılmasına yönelik gerekli tedbirleri almak için projeler ürettiklerini belirterek, “Yurttaşlarımızı site içi yeşil alanlar ve suya ihtiyaç duyulan diğer yerlerde temiz şebeke suyunun kullanılmaması noktasında daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

DİSKİ’den uyarı
20-05-2024 00:21
19-05-2024 22:36

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yaz mevsiminde hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber içme suyunda sorun yaşanmaması için bilinçsiz sulama konusunda uyarıda bulundu. Konuya ilişkin açıklama yapan DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, son zamanlarda yaşanan iklim değişikliği ile birlikte uzun yıllar gündemde olacağı anlaşılan kuraklığa karşı ülkede ve dünyada önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, “Bu konuda üzerimize düşeni yerine getirmek amacıyla içme-kullanma suyunda ve tarımsal sulamada kayıpların takibini yapıyoruz. Su verimliliğinin artırılması ve suyun tasarruflu kullanılmasına yönelik gerekli tedbirleri almak için projeler üretiyoruz” dedi.

Şebeke suyu yerine kuyu suyu

İçme suyunun tasarruflu şekilde kullanılmasının önemine değinen Şerifoğlu, şöyle konuştu: “Yeşil alanlarda kullanılan şebeke suyu yerine kuyu suyu kullanmak ekonomik fayda sağlayacağı gibi, insani amaçla kullanılan suyun korunmasına da katkı sağlayacaktır. Bu vesile ile yurttaşlarımızı site içi yeşil alanlar ve suya ihtiyaç duyulan diğer yerlerde temiz şebeke suyunun kullanılmaması noktasında daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.” (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA