TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Engin Altan Düzyatan'ın Yönetmenlik ve Yapımcılığını Üstlendiği Belgesel, Türkiye'deki İzleyicilerle Buluştu

Engin Altan Düzyatan'ın 'Sen De Fark Et' adlı belgeseli, plastik atık ve mikroplastik kirliliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Engin Altan Düzyatan'ın Yönetmenlik ve Yapımcılığını Üstlendiği Belgesel, Türkiye'deki İzleyicilerle Buluştu
18-04-2024 14:09

Engin Altan Düzyatan, gerek yönetmenlik koltuğunda oturduğu gerekse yapımcılığını üstlendiği 'Sen De Fark Et' adlı projeyle bir kez daha tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Dünyada plastik ve mikroplastik kirliliğinin yol açtığı problemleri gözler önüne seren “Sen De Fark Et” belgeselinin Türkiye lansmanı gerçekleşti. SKD Türkiye iş birliğinde hayata geçirilen, SOCAR Türkiye’nin ana sponsorluğunu üstlendiği projede, DenizBank da destekçi olarak yer aldı. Çekimleri 6 farklı ülkede gerçekleşen “Sen De Fark Et” belgeseli üç bölümden oluşuyor ve toplam 90 dakika sürüyor.

Dünyadaki doğal kaynakları kirleten plastik atık ve mikroplastik tehlikesine dikkat çekmeyi hedefleyen oyuncu ve çevre gönüllüsü Engin Altan Düzyatan’ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği “Sen De Fark Et” belgeseli, geçtiğimiz Aralık ayında, Dubai’de gerçekleşen iklim değişikliği zirvesi COP28’deki lansmanının ardından, bu kez Türkiye’deki izleyicilerle buluştu.

Çekimleri Tayland, Malezya, Filipinler, Japonya, İngiltere ve Türkiye’de gerçekleştirilen ve yapımı yaklaşık 4 yıl süren “Sen De Fark Et” belgeselinin ilk gösterimi yapıldı.

6 farklı ülkede plastik atıkların yolculuğunu ve çevreye etkilerini takip ederek, plastik atık tehlikesi konusunda kitlesel farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Toplumda sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesine ve plastik atık kirliliğinin azaltılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan “Sen De Fark Et” belgeseli, “Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür” ilkesiyle daha temiz bir geleceğe doğru adım atılması gerektiğini vurguluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA