GÜNDEM

Evlenmek hayal oldu

Düğün sezonunun başlamasıyla çarşı-pazarda hareketli günler yaşanıyor. Ancak enflasyonla birlikte düğün maliyetleri de son yılların zirvesine ulaştı.

Evlenmek hayal oldu
05-07-2023 18:00
05-07-2023 15:17

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Batman’da düğün sezonu da açıldı. Salon fiyatları, mobilya, beyaz eşya, altın ve konut fiyatlarının tavan yapmasıyla çiftler, ya düğün tarihlerini erteliyor ya da davetli sayısını azaltmak zorunda kalıyor. Evlilik maliyeti fiyat araştırmasına göre düğün, çeyiz, takı, ev eşyaları için çiftlerin minimum 400 bin TL’lik bir harcama yapıldığı belirtildi. Önceki yıl 90 bin TL olan evlenme maliyetinin, bu yıl 400 bin TL’ye yaklaştığını ortaya koydu.

SALON FİYATI 60 BİN TL

Artan fiystların başında düğün salonları geliyor. Geçtiğimiz yıllarda bdüğün salonun fiyatı 20-30 Bin TL arasında değişirken bu sene 60 Bin TL’den başlıyor. Düğün masrafına göre bir düğün salonun fiyatı 100 bine kadar çıkıyor.

“EVLENMEK HAYAL OLDU”

Artan fiyatlardan dolayı evlenmenin hayal olduğunu belirten gençler, “geçmiş yıllarda evlilik kolaydı. Ama artan fiyatlarla birlikte evlenmek neredeyse hayal oldu. En düşük evlenme maliyeti 400 Bin TL. Biz gençler bu halde nasıl evlenelim” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA