SPOR

HDP MİLLETVEKİLİ AYLA AKAT ATA

HDP MİLLETVEKİLİ AYLA AKAT ATA

HDP MİLLETVEKİLİ AYLA AKAT ATA
09-01-2015 19:26

 “katliamı aydınlatamamanın özeleştirisini yapıyoruz”

9 Ocak 2013 tarihinde Fransa’nın Başkenti Paris'te öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için Batman’da anma etkinliği düzenlendi.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından düzenlenen anma etkinliğine HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş ile STK’ların kadın üyeleri katıldı. Belediye binası önünde toplanan kalabalık, elerlinde pankart ve dövizlerle Atatürk Parkı’na kadar yürüdü.

MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Atatürk Parkı önünde basın açıklaması yapan Milletvekili Ayla Akat Ata “9 Ocak 2015 itibariyle 3 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesinin arkasındaki güçler halen açığa çıkartılmamıştır. Burada bu katliamı gizleyen güçler ne kadar etkili olmuşsa, bizim de bu konunun arkasında ortaya koymuş olduğumuz gücün eksikliğine işaret eder. Buradan 3 Kürt kadınımıza henüz bu katliamın aydınlatılmamış olmasının özeleştirisini veriyoruz. Bu katliamı yapanlar halkımızdan özür dileyinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Yapılan açıklamanın ardından kalabalık, Suriye’nin Kobanê kentinde IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden ve Batman’da defnedilen YPG’li Gülsüm Çam için Hilal Mahallesi’nde kurulan taziye çadırına giderek, Çam’ın ailesine başsağlığı diledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA