GÜNDEM

Gazetecilere baskın yapıldı

Demokrasi Platformu ‘özgür basın susturulamaz” dedi

Gazetecilere baskın yapıldı
24-04-2024 19:44
24-04-2024 17:45

Batman Emek ve Demokrasi Platformu,  gazetecilerin gözaltına alınmasını ve 81 yaşındaki Makbule Özer’in tutuklanarak cezaevine konulmasını basın açıklamasıyla protesto etti.

Atatürk Parkı yanında DEM, DBP ve TJA öncülüğünde yapılan basın açıklamasını okuyan DBP Merkez İlçe Eş Başkanı Serhat Ayebe “İstanbul, Ankara ve Belçika’da özgür basına yönelik eş zamanlı operasyonlar ve saldırılar gerçekleştirildi. Ankara ve İstanbul’da Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam Gazetesi çalışanı 7 gazeteci gözaltına alındı. Belçika polisi de yine gerekçesiz bir şekilde Medya Haber ve Stêrk TV’ye baskın düzenledi. Özgür basına yönelik haksız, hukuksuz saldırıları lanetliyoruz. Öte yandan Van Edremit’te yaşayan 82 yaşındaki Makbule Özerin evine 24 Temmuz 2018'de içeride örgüt üyesi olduğu iddiasıyla baskın yapıldı. Makbule Özer hakkında, yardım ve yataklık suçlamasıyla dava açıldı. Dava sonucunda Özer’e, 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından birçok hastalığı bulunan yüzde 61 engelli Makbule Özer, cezasının bir yıl ertelenmesi üzerine 7 Eylül 2022’de tahliye edildi. Bir yıl aradan sonra Adli Tıp Kurumu, Makbule Özer hakkında cezaevinde kalabilir şeklinde ikinci bir rapor düzenledi. Özer, 22 Nisan’da tutuklanarak Van T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Makbule Özer derhal tahliye edilmelidir” dedi. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Özgür Çelik 2 hafta önce
Zamanında Batmanda 7 yayın kuruluşu kapatılırken sesiniz çıkmadı. Şimdi siyah pankartla protesto. Böyle demokrasi olmaz beyler hepiniz aynısınız..,
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA