TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Güller, refüj ve parklara renk kattı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin kendi tesislerinde üretip toprakla buluşturduğu Yediveren, Muhammediye ve Meyland türündeki 4 bin adet gül, kentin refüj ve parkalarında renk cümbüşü yarattı.

Güller, refüj ve parklara renk kattı
16-05-2024 13:10

Park Bahçeler Daire Başkanlığı, Yenişehir ilçesinde yer alan Fidanlık Şefliğinde, farklı türlerde ağaç, mevsimlik çiçek ve çalı üretimine devam ediyor. Kentin iklimine ve tabiatına uygun olmasını göz önünde bulunduran ekipler, ürettiği Yediveren, Muhammediye ve Meyland türündeki 4 bin adet gülü refüj ve parklarda toprakla buluşturdu. Ekilen güllerin mayıs ayında açmasıyla birlikte refüj ve parklar daha estetik bir görünüme kavuştu.

Hedef daha fazla gül üretmek

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Diyarbakır’ın gül şehri olması konusunda gelecek yıllarda daha fazla gül üretmek için planlama yapmaya başladı. Fidanlık Şefliği, üretimin ilk aşaması olan çelikleri, şubat ve mart aylarında şehrin muhtelif yerleri ve Gülistan Parkı’ndan temin edecek. Çeliklerin sorunsuz şekilde gelişmesi için, şaşırtma, saksıya alma, gübreleme, ilaçlama ve bitki gelişim düzenleme aşamalarından sonra güller kentin park, kavşak ve refüjlerinde toprakla buluşturulacak.

Bitki üretimi devam ediyor

Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, daha yeşil ve estetik bir kent için Fidanlık Şefliğinde farklı türlerde mevsimlik çiçek, çalı ve ağaç üretimine devam edecek. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA