HASANKEYF

Hasankeyf’te hedef büyütüldü

Mezopotamya'nın ilk yerleşim yerlerinden biri olan ve çok sayıda medeniyetin izlerini barındıran Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesine yerli ve yabancı turistlerin ilgisi her geçen gün artıyor.

20-04-2024 18:31
20-04-2024 16:33

TEKNE TURLARI DA İLGİ GÖRÜYOR

Hasankeyf Ören Yeri, Hasankeyf Kalesi, Yamaç Külliyesi ve çevresinde bulunan binlerce yıllık mağaraları ve arkeoparkı ile ön plana çıkan tarihi ilçede, tekne turları da ilgi görüyor.

Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, Hasankeyf'in 12 bin yıllık bir tarihe sahip kadim bir yer olduğunu söyledi. İmarak, yılın her günü yerli ve yabancı turistleri en güzel şekilde ağırladıklarını belirtti.

"BÖLGEMİZİN EN GÜZEL MÜZELERİNDEN BİRİNE SAHİBİZ"

Hasankeyf'in ziyaretçi sayısında hedef büyüttüklerini kaydeden İmrak, "Geçen yıl 27 bin olan ziyaretçi sayısına bu yılın ilk üç ayında ulaştık. 2024 yılında belirlediğimiz 100 bin hedefimize ilk adımı da attık” dedi.

HASANKEYF KALESİ ZİYARETÇİLERE AÇILACAK

İlçede turizmin geliştirilmesi ve tarihi alanların turizme kazandırılması için çalışmaların şekilde sürdüğünü anlatan İmrak, Hasankeyf Kalesi ören yerinde çalışmaların son aşamaya geldiğini, yakında bu alanın tamamen ziyaretçilere açılacağını belirterek “Hasankeyf Kalesi'nin yanında çalışmaları bitme aşamasına gelen Şaab Vadimiz de çok önemli bir dinamiğe sahip. Birçok aktiviteyi içerisinde barındırabilecek özelliğe sahip. Ayrıca 4 bine yakın mağaramız var. Bu mağaraların bir kısmının projelendirmesi bitti, çalışmalarını yapıp turizme açacağız. Kale çevresinde çalışmalarımız devam ediyor. Yakın tarihte Hasankeyf'i taçlandıracak projelerimizi de duyuracağız” dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA